Inre verkligheten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
1981-01-01
Upplaga
4
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Potter, Beatrix (red.) / Gustavsson, Sven (red.) / Gyllin, Roger (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Dokba,Dbdd,Cme.04
ISBN
9789151400495
Inre verkligheten (inbunden)

Inre verkligheten

(2 röster)
Inbunden Svenska, 1981-01-01
152
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ur inledningen: "När den tänkande människan för första gången en okänd förhistorisk natt lyfte blicken och såg den gränslösa stjärnbeströdda himlen ovanför, då måste hennes första tanke ha varit densamma som smyger sig på den tänkande människan i vår tid när hon betraktar det mystiska himlavalvet under vilket hon lever och rör sig, lider och älskar.

Vad är meningen med allt detta? ...

Låt mina böcker bli en vägvisare för några få som söker en lugn tillflyktsort i vår tids vanvettiga stress. Vägen till frihet leder varken öster- eller västerut, utan inåt. Om man följer detta mystiska spår, kommer ens yttre liv att börja förändras. ...

De största sanningarna är i verkligheten de enklaste, något som Jesus ger så många exempel på. Men den moderna människan har blivit så förvillad av det konkreta intellektets ensidiga utveckling, att hon tror att de största sanningarna nödvändigtvis måste var svåråtkomliga och komplicerade. Jag är alltför medveten om förhållandena i världen idag för att tro att de medeltida mystikernas dunkla metaforer skulle kunna hjälpa dagens människor. Mycken onödig mystik har svepts kring idéer som är av största värde för människolivet. Sanningen måste förklaras på ett enkelt sätt för moderna människor."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inre verkligheten
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Brunton