Till Egypten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
1978-01-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Originalspråk
Engelska
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 23 mm
Vikt
525 g
SAB
Dokb
ISBN
9789151400655
Till Egypten (inbunden)

Till Egypten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 1978-01-01
217
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De forntida egyptier, för vilka det vanliga livet inte längre erbjöd någon lockelse, sökte sig till mysterietemplen. Där fick de genomgå en speciell träning som stärkte karaktären och renade kropp, tankar och känslor. De förbereddes för att frivilligt gå igenom den upplevelse som alla människor blir delaktiga av under dödsprocessen.

I vår tid är livet självt vår mysterieskola. Den mogne sökaren går igenom samma arketypiska, psykologiska utveckling som de forntida egyptiska kandidaterna.

Paul Brunton var en av de första andliga upptäcksresande som utforskade österns visdom, mystik och filosofi. Han nämns tillsammans med Zuzuki, Radhakrishna och Watts som en av de stora pionjärerna som förmedlade österländsk filosofi och meditation till väst.

Denna bok beskriver Paul Bruntons resa till Egypten.

Ur innehållet: En natt med Sfinxen; Öknens väktare; Den stora pyramiden; I konungens kammare; En trollkarl i Kairo; Mästarprov i hypnos; Egyptens främste fakir; I Allahs namn; Islams andliga överhuvud; I det gamla Abydos; Hemliga ritualer; Mysterierna; Templet i Dendera; Dagar i Karnak; Nätter i Karnak; En ryktbar ormtjusare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till Egypten
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till Egypten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Paul Brunton (exelente)
  Bengt Håkansson, 1 december 2015

  Mycket bra bok ......

  Den här boken tycker jag definitivt "du" skall köpa. Den är både informativ och trovärdig. Innehållet ställer delvis förutvarande vetenskaplig slutledning på huvudet och Paul Brunton presenterar sina upplevelser och upptäckter på ett spännande sätt. Läshunger uppstår och det dröjer inte länge innan "du" söker efter fler Bruntonverk. MVH/B Håkansson

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paul Brunton