Till Himalaya (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
1986-01-01
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Cn
ISBN
9789151401157
Till Himalaya (inbunden)

Till Himalaya

Inbunden,  Svenska, 1986-01-01
219
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det finns tillfällen i livet då det bästa vi kan göra, under någon tid, är att dra oss undan för att tänka över vårt liv och ompröva våra målsättningar. En sådan retreat är inte verklighetsflykt utan visdom, inget bevis på svaghet utan på styrka", säger Paul Brunton.

Paul Brunton sökte ensamheten i naturen. Han gjorde det mäktiga Himalaya till sin lärare i mental tystnad, och upplevde en stillhet så djup att Guds närvaro kunde förnimmas.

"Naturen är vår vän", säger författaren. "Om vi lär oss att vörda henne under andaktsfulla stunder av tystnad och stillhet kommer hon att skänka oss sin välsignelse."

Ur innehållet:

På ponnyrygg i Himalaya; Utsikt över Himalaya; Hat kan inte förgöras med hat; Koncentration och tankekontroll; Frågan om upprepade jordeliv; Karmas lag; Naturen är vår vän; Pilgrimer och helgedomar; Styrka ur stillheten; Närmande mellan Öst och Väst; Profetia om Tibets framtid; Jesus och hans kritiker; Herden; Rödhaken och andra vänner; En pilgrimsfärd till Mount Kailas; Swami Jnanananda; Clownen med de sorgsna ögonen; Asketism och sexualitet; Den heliga stillheten; Möte med en panter; Lidandets och ondskans problem; Fakiren och djinnen; Buddha och Krishna; Stjärnor och astrologi; Gåtan Sirius; Tédrickandets fröjder; Monsunen kommer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till Himalaya
  2. +
  3. Inre verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inre verkligheten av Paul Brunton (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Brunton