11 septemberrapporten : Nationella kommissionens slutrapport om terrorsistattacken i USA (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Kerstin E Wallin
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The 9/11 Commission Report
Dimensioner
230 x 170 x 45 mm
Vikt
1180 g
SAB
Kqa.6
ISBN
9789151845265
11 septemberrapporten : Nationella kommissionens slutrapport om terrorsistattacken i USA (inbunden)

11 septemberrapporten : Nationella kommissionens slutrapport om terrorsistattacken i USA

Nationella kommissionens slutrapport om terroristattacken i USA

Inbunden,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Som resultatet av månader av intensiva undersökningar och utfrågningar av en särskilt tillsatt grupp är 11 septemberapporten ett av de viktigaste historiska dokumenten i modern tid. Boken nominerades till National Book Award, och blev försäljningsmässigt en av de största bokframgångarna under 2004.

Rapporten är ett prov på engagerande och värdefull facklitteratur en omfattande och oroande genomgång av ett av den amerikanska underrättelsetjänstens största misstag genom historien och de händelser som ledde fram till det.
Kommissionen blottlägger bakgrunden till al-Qaidas strategier liksom till de 19 kaparnas uppdykande och skildrar hur dessa kunde ta sig in i USA och ombord på flygplanen. Den klarlägger i detalj hur möjligheterna för ansvariga tjänstemän att avvärja en katastrof försummades. Genom att använda nedteckningar av bandade inspelningar från cockpit beskriver rapporten händelserna ombord på planen liksom de kaotiska reaktionerna på marken på nästan alla myndighetsnivåer.
Med sikte på framtiden föreslår kommissionen en allsidig översyn av vad denser som en djupt bristfällig och dåligt samordnad organisation för insamlandeav underrättelser. Man rekommenderar
inrättandet av en post som nationell säkerhetsansvarig liksom skapandet av ett nationellt antiterrorismcenter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Som resultatet av månader av intensiva undersökningar och utfrågningar av en särskilt tillsatt grupp är 11 septemberapporten ett av de viktigaste historiska dokumenten i modern tid. Boken nominerades till National Book Award, och blev försäljningsmässigt en av de största bokframgångarna under 2004. Rapporten är ett prov på engagerande och värdefull facklitteratur - en omfattande och oroande genomgång av ett av den amerikanska underrättelsetjänstens största misstag genom historien och de händelser som ledde fram till det.

Kommissionen blottlägger bakgrunden till al-Qaidas strategier liksom till de 19 kaparnas uppdykande och skildrar hur dessa kunde ta sig in i USA och ombord på flygplanen. Den klarlägger i detalj hur möjligheterna för ansvariga tjänstemän att avvärja en katastrof försummades. Genom att använda nedteckningar av bandade inspelningar från cockpit beskriver rapporten händelserna ombord på planen liksom de kaotiska reaktionerna på marken på nästan alla myndighetsnivåer. Med sikte på framtiden föreslår kommissionen en allsidig översyn av vad denser som en djupt bristfällig och dåligt samordnad organisation för insamlandeav underrättelser. Man rekommenderar inrättandet av en post som nationell säkerhetsansvarig liksom skapandet av ett nationellt antiterrorismcenter.