Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2019-12-11
Upplaga
2
Förlag
Insamlingsstiftelsen Pharos
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.) / Wennberg, Staffan (foto)
Illustratör/Fotograf
Kimmie Fransson
Dimensioner
225 x 150 x 26 mm
Vikt
950 g
SAB
Uh
ISBN
9789151907505
Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)

Rockefeller : en klimatsmart historia

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-12-11
324
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Detta är en rafflande och paradoxal historia om hur en av världens mäktigaste finans- och oljefamiljer finansierat miljö- och klimatforskning sedan 1950-talet och medverkat till att utforma klimatpolitiska åtgärder sedan 1980-talet.

Rockefellerfamiljens långvariga kamp mot klimathotet innehåller inslag av sofistikerade propagandatekniker, futuristiska framtidsvisioner, nyandlig filosofi samt en dröm om en perfekt utopisk värld där evolutionen står under människans kontroll (Människa 2.0).

Denna dröm och lösning kan dock få svåra konsekvenser för mänsklighetens överlevnad som släkte. Rockefeller Foundations uttalade mission att "främja mänsklighetens välbefinnande över hela världen" har en mörk baksida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rockefeller : en klimatsmart historia
 2. +
 3. Nitton åttiofyra : 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton åttiofyra : 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Rockefeller : en klimatsmart historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ovanligt obehaglig, förmodat sanningssägande bok
  Mårten Thorslund (Stockholm), 24 januari 2022

  Jag vill sammanfatta mina intryck från bokens övertygande avslöjande så här: "Sällan har så många haft så få att rätteligen beskylla för så mycket". Hatten av till författaren för att så detaljerat och i detalj visat på alla sätt som klanen Rockefeller i över ett sekel salufört sin giftigt och läskigt skadliga häxbrygd. Att en enda familj/släkt/klan lyckats med koststycket att få snart sagt en hel värld att dansa efter deras pipa är inget annat än skandalöst och genialiskt på samma gång. Men ... Läs hela recensionen

 2. Mycket initierat och välskrivet
  Magnus, 19 maj 2021

  Boken tar ett tag att läsa då den innehåller så mycket fakta. Men det är mer än mödan värt då man bland annat får insikten om att det som idag, lite vanvördigt, kallas för klimatsekten inte alls är en nyhet.

 3. En av de viktigaste böckerna att läsa!
  Ann Brodin Thorsson, 8 februari 2021

  En otroligt bra skriven bok som beskriver bakgrunden till den värld som vi nu ser omdanas i en allt snabbare takt. Författaren sammanställer de fakta och uppgifter som finns öppet men som behöver samlas för att man skall se dem i sitt sammanhang. En bok som tillsammans med G Orwells borde vara obligatorisk läsning!
  Läs den!

 4. Måste läsas av den som vill förstå sin samtid.
  urzi, 2 december 2020

  En av få böcker, på svenska, som ger oss en förklaring till varför vår värld ser ut som den gör idag.

 5. Rockfeller bok var bra
  margalit, 21 september 2020

  Det var en bra bok, inga lögner . Den kan jag rekommendera . Det är faktabok som de flesta borde läsa för att göra sig uppfattning om debatten ang. klimatet

 6. Rekommenderas varmt
  Kerstin Asplund, 19 maj 2020

  Vill du veta varför världen ser ut som den gör? Läs boken. Imponerande research och sammanställning. Ger många tankeställare om var vi är på väg. Vill vi verkligen dit?

 7. En riktigt bra bok
  Anders B, 23 februari 2020

  En av de bättre böcker jag läst på mycket länge och som jag kommer att läsa om igen.
  Snyggt inbunden, lätt att läsa och förstå.

 8. Faktaspäckad ögonöppnare
  Johan, Uppsala, 12 januari 2020

  Ett omfattande och välskrivet arbete om Rockefellers inflytande I biobränsle och klimatfrågan genom historien. Gedigna referenser visar att det inte är påhittade konspirationsteorier av författaren, utan en välgrundad inblick i maktens korridorer. Rekommenderas varmt!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård

 • Den digitala världshjärnan

  Jacob Nordangård

  Vi får ofta höra att det råder ett "nödläge för planeten". Det stämmer, men inte på det sätt många miljö- och klimatagitatorer föreställer sig. I denna bok visar teknik- och vetenskapshistorikern Jacob Nordangård att bakom alla fina ord ...

 • Rockefeller : controlling the Game

  Jacob Nordangård

  This is a thrilling and paradoxical story of how the family that made the world dependent on oil, has funded environmental and climate research since the 1950s, helped shape climate policy measures since the 1980s, and supported climate activism s...