Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2019-12-11
Upplaga
2
Förlag
Insamlingsstiftelsen Pharos
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.) / Wennberg, Staffan (foto)
Illustratör/Fotograf
Kimmie Fransson
Dimensioner
225 x 150 x 26 mm
Vikt
950 g
SAB
Uh
ISBN
9789151907505
Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)

Rockefeller : en klimatsmart historia

(24 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-12-11
399
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  149
Visa alla 1 format & utgåvor
Detta är en rafflande och paradoxal historia om hur en av världens mäktigaste finans- och oljefamiljer finansierat miljö- och klimatforskning sedan 1950-talet och medverkat till att utforma klimatpolitiska åtgärder sedan 1980-talet.

Rockefellerfamiljens långvariga kamp mot klimathotet innehåller inslag av sofistikerade propagandatekniker, futuristiska framtidsvisioner, nyandlig filosofi samt en dröm om en perfekt utopisk värld där evolutionen står under människans kontroll (Människa 2.0).

Denna dröm och lösning kan dock få svåra konsekvenser för mänsklighetens överlevnad som släkte. Rockefeller Foundations uttalade mission att "främja mänsklighetens välbefinnande över hela världen" har en mörk baksida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Rockefeller : en klimatsmart historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En faktaspäckad bok om hur NGOs styr vår värld.
  Lars H, 24 maj 2023

  Jag har köpt både den tryckta boken, e-boken och audioboken, de två senare saknar alla bilder. Alla håller hög kvalitet. Jag misstänker att våra svenska Wallenbergsstiftelser kopierat Rockefllers upplägg. Genom att lägga kontrollen av bolag i stiftelser så undanhåller man mycket insyn. Noll transparens i Sverige jämfört med USA där det finns en viss lagstadgad insyn i skattefria stiftelser av typen 503 (c). I USA måste sådana stiftelser varje år deklarera vem de fått pengar av och till vem d... Läs hela recensionen

 2. Ovanligt obehaglig, förmodat sanningssägande bok
  Mårten Thorslund (Stockholm), 24 januari 2022

  Jag vill sammanfatta mina intryck från bokens övertygande avslöjande så här: "Sällan har så många haft så få att rätteligen beskylla för så mycket". Hatten av till författaren för att så detaljerat och i detalj visat på alla sätt som klanen Rockefeller i över ett sekel salufört sin giftigt och läskigt skadliga häxbrygd. Att en enda familj/släkt/klan lyckats med koststycket att få snart sagt en hel värld att dansa efter deras pipa är inget annat än skandalöst och genialiskt på samma gång. Men ... Läs hela recensionen

 3. Mycket initierat och välskrivet
  Magnus, 19 maj 2021

  Boken tar ett tag att läsa då den innehåller så mycket fakta. Men det är mer än mödan värt då man bland annat får insikten om att det som idag, lite vanvördigt, kallas för klimatsekten inte alls är en nyhet.

 4. En av de viktigaste böckerna att läsa!
  Ann Brodin Thorsson, 8 februari 2021

  En otroligt bra skriven bok som beskriver bakgrunden till den värld som vi nu ser omdanas i en allt snabbare takt. Författaren sammanställer de fakta och uppgifter som finns öppet men som behöver samlas för att man skall se dem i sitt sammanhang. En bok som tillsammans med G Orwells borde vara obligatorisk läsning!
  Läs den!

 5. Måste läsas av den som vill förstå sin samtid.
  urzi, 2 december 2020

  En av få böcker, på svenska, som ger oss en förklaring till varför vår värld ser ut som den gör idag.

 6. Rockfeller bok var bra
  margalit, 21 september 2020

  Det var en bra bok, inga lögner . Den kan jag rekommendera . Det är faktabok som de flesta borde läsa för att göra sig uppfattning om debatten ang. klimatet

 7. Rekommenderas varmt
  Kerstin Asplund, 19 maj 2020

  Vill du veta varför världen ser ut som den gör? Läs boken. Imponerande research och sammanställning. Ger många tankeställare om var vi är på väg. Vill vi verkligen dit?

 8. En riktigt bra bok
  Anders B, 23 februari 2020

  En av de bättre böcker jag läst på mycket länge och som jag kommer att läsa om igen.
  Snyggt inbunden, lätt att läsa och förstå.

 9. Faktaspäckad ögonöppnare
  Johan, Uppsala, 12 januari 2020

  Ett omfattande och välskrivet arbete om Rockefellers inflytande I biobränsle och klimatfrågan genom historien. Gedigna referenser visar att det inte är påhittade konspirationsteorier av författaren, utan en välgrundad inblick i maktens korridorer. Rekommenderas varmt!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård