Fragment (som om vi aldrig fanns) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2020-05-29
Upplaga
1
Förlag
Tegar Förlag
Dimensioner
207 x 149 x 20 mm
Vikt
419 g
SAB
Hc
ISBN
9789151907819
Fragment (som om vi aldrig fanns) (inbunden)

Fragment (som om vi aldrig fanns)

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-29

Slutsåld

Skådespelaren Johannes kämpar utan framgång för att komma tillbaka in i den tuffa bransch han varit borta från en längre tid. Samtidigt blir hans distansrelation med en kvinna i Norge allt mer destruktiv. Hon kräver att han ska lämna allt i Sverige och Johannes befinner sig snart i en livssituation där hotet om undergång är ständigt närvarande. Ekonomin rasar ihop fullständigt, mörka minnesfragment från det förflutna jagar honom och snart ser han inga vägar ut. 

"Hej, det är syster Jane på larmcentralen." Johannes kan inte hålla sig för skratt trots att han är skitförbannad över att få det här samtalet. Syster Jane, den låten har han inte hört sedan sjuttiotalet. 
"Sån tur att det var du", citerar han låttexten men Jane förstår inte och Johannes struntar i att försöka förklara. Det är inte riktigt läge antar han. 
"Vi har fått ett samtal från..."
"Jag förstår det", avbryter Johannes, "jag trodde inte hon skulle ringa."
"Ja, de var lite oroliga. Vi kan skicka en ambulans."
"Ambulans? Varför det?"
"Du har uttryckt att du har ångest och självmordstankar."

Fragment (som om vi aldrig fanns) är en stark debutroman av Skådespelaren Peter Sjöquist. Författaren skriver om utsatthet, sårbarhet och känslor på ett sätt som vi vanligtvis är vana att kvinnor gör. Han lyckas kombinera detta med sitt unika och raka sätt att uttrycka sig. 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fragment (som om vi aldrig fanns). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En inblick i livets hårda skola!
  Boktanten, 16 oktober 2020

  Man säger ju att ögat måste ha sitt och här får det verkligen det. Detta är ett av de finaste omslagen jag sett på länge, vilken härlig utsikt.

  Här har vi en välskriven bok med ämnen som berör. Peter Sjöquist skriver på ett rakt och enkelt sätt men ändå med mycket känslor, en i sig lite ovanlig kombination. Boken är lättläst med ganska bra indelningar av de olika tidsperioderna. Eftersom en del av boken utspelar sig i Norge finns det en del meningar på norska vilket jag bara tycker f... Läs hela recensionen

 2. En bok som berör
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 juli 2020

  Vill du läsa en bok som berör? Då ska du ta och läsa Fragment.
  Du får en berättelse som griper tag, det är en skildring. Peters debutroman rymmer många problem i samhället såsom övergrepp, psykisk ohälsa och missbruk men även hur det kan vara att hamna i ekonomiska problem och i barnlöshet.
  Jag tycker att boken är välskrivet och för det mesta lättläst dock kan jag tycka att norskan inte tillför något utan istället gör den att jag hakar upp mig i min läsning.


  En oerhört ... Läs hela recensionen

 3. En bok som rymmer många viktiga teman
  -, 20 juli 2020

  Fragment är en bok som berör. Det är en naken och känslomässig skildring. Vi får lära känna Johannes i nutid och genom fragmentariska bilder från barndom och vuxenblivande. Peter Sjöquist har skrivit en angelägen debutroman som rymmer viktiga teman såsom bland annat missbruk, övergrepp, psykisk ohälsa, ekonomiska problem, kärleksrelationer och barnlöshet. Det är välskrivet och lättläst, med undantag för en del norska meningar som, för mig, innebar en liten språklig utmaning.
  Fragment få... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner