Falskt Alarm (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2020-06-01
Förlag
Elsa Widding
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
650 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789151926995

Falskt Alarm

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2020-06-01
207
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klimatfrågan diskuteras i ett allt högre tonläge. I boken "FALSKT ALARM - klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt" går Gösta Pettersson, professor emeritus i biokemi, metodiskt igenom flera av de delfrågor som diskuteras och förser läsaren med information om både hur han själv och andra ser på dessa. Avsikten är att läsaren skall få hjälp i sökandet efter sanning i en hetsig och inte alltid balanserad debatt.

De senaste åren har massmedia så gott som dagligen matat oss med det alarmerande budskapet att det pågår en global klimatförändring som kan få katastrofala effekter. Vi har fått höra att en överväldigande majoritet av världens klimatforskare är överens om vad denna klimatförändring orsakas av och kommer att leda till: Jorden värms upp på grund av våra utsläpp av växthusgaser i allmänhet och koldioxid i synnerhet. Om vi inte drastiskt minskar utsläppen av koldioxid kommer världen framgent att drabbas av naturkatastrofer av allehanda slag.

Men det har också framgått att hypotesen om en katastrofal människoframkallad global uppvärmning rönt stark kritik på vetenskapliga grunder. Skeptiska invändningar har inte bara förts fram bland klimatologerna själva, utan även av geologer, kemister, fysiker, astronomer, statistiker och matematiker.

Göstas intresse för denna vetenskapliga kontrovers väcktes på allvar när han insåg att framförd kritik var berättigad beträffande problemområden som han själv specialiserat sig på som forskare. Då beslöt han sig för att bilda sig en egen uppfattning om klimatfrågan i dess helhet och omsider även för att presentera det i bokform.

Huvudsyftet med denna bok är att förse den som vill sätta sig in i klimatfrågan med grundläggande information om de klimatologiska observationer och problem som diskuteras, vari de vetenskapliga kontroverserna består, samt hur Gösta som forskare resonerat i sina försök att ta ställning till kontroverserna.

Intentionen har varit att det inte ska krävas mer än vanlig allmänbildning för att hänga med i framställningen. Om du följt klimatdebatten under längre tid, känner du därför troligen redan till mycket av det som sägs i boken.

Bokens titel var till en början försedd med ett frågetecken. Det ströks under resans gång med övertygelsen om att det nuvarande vetenskapliga kunskapsläget inte ger någon anledning till oro för att våra utsläpp av växthusgaser håller på att framkalla en katastrofal klimatförändring. Man ska inte skrika "Vargen kommer" så snart man ser ett fyrbent djur. Men framför allt syftar bokens titel på den falskhet med vilken klimatalarmister presenterat sitt budskap för beslutsfattare och folk i allmänhet.

Här presenteras era exempel på vad som måste betraktas som vilseledande alarmistisk klimatinformation, och i många fall som avsiktligt vilseledande i politiskt syfte. Man ska denitivt inte skrika "Vargen kommer" när man inte ser några djur överhuvud taget, utan bara vill avskräcka folk från att vistas utomhus. "Tro dem som söker sanningen, misstro dem som funnit den" skrev novellisten André Gide. Denna bok ger inte så många denitiva svar på de delfrågor som tas upp, men du får veta en hel del om svarsalternativen. Förhoppningen är att det ska hjälpa dig i ditt eget sökande efter sanningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Falskt Alarm
 2. +
 3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Falskt Alarm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Debattunderlag
  Robert Murby, 19 januari 2022

  Boken är mycket strukturerad och ger en bas för konkret ifrågasättande av de som bara följer alarmisterna i fråga om klimatförändringen och dess orsaker.

 2. Ett måste
  Backspin66 , 28 oktober 2021

  Ingen förnekar att klimatförändringarna sker, men vad är orsaken? Läs denna och rusta dig själv för roliga debatter med "miljötalibaner" Vi behöver mer än någonsin en saklig debatt som är baserad på fakta, inte känslor.

 3. Klimatfrågan
  Krister Ruokamo, 19 februari 2021

  En måste bok för den som söker kunskap om den infekterade klimatdebaten. Förfataren möter IPCCs alarmistiska skrämselpropaganda ( rapporter m.m ) med vetenskapliga motargument. Det känns som FN genom IPCC har en annan agenda bakom, än undanröjandet av en antropogent orsakad katastrofal överhettning av jorden, genom förbränning av fosila bränslen. En bok för våra politiker i synnerhet.

 4. Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt
  Tommy Bergholtz, 16 november 2020

  En mycket läsvärd och förklarande bok, som alla klimatintresserade borde läsa.
  Klimatfrågan belyses ur ett vetenskapligt perspektiv och beskriver hur överdriven dagens alarmism är.

 5. Bok som makthavarna borde läsa!
  Leif Agnestrand, 23 oktober 2020

  Det märks att boken är skriven av en person som kan sin sak. Tydliga referenser till forskarrapporter.
  Boken bevisar tydligt vilken korruption det finns bland politiker som bestämmer vad som ska stå i en forskar-rapport på FN nivå.
  Det tidigare svaga förtroendet jag har för FN systemet förstärks genom denna bok. IPCC ( FN's klimatpanel) friserar forskarrapporter för att påvisa en kommande klimat katastrof.
  En läsning av boken ger mig bilden av att politiker som bestämmer kring kli... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Gösta Pettersson

 • False Alarm

  Gösta Pettersson

  In recent years, media has been feeding us almost daily with the alarming message of an ongoing global climate change which might have catastrophic consequences. We have heard that an overwhelming majority of the world"s climate researchers a...