Ett helt nytt liv : porträtt av tolv kvinnor som lyckats starta om i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-11-15
Förlag
Konsai förlag
Dimensioner
192 x 129 x 19 mm
Vikt
394 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789151944494
Ett helt nytt liv : porträtt av tolv kvinnor som lyckats starta om i Sverige (inbunden)

Ett helt nytt liv : porträtt av tolv kvinnor som lyckats starta om i Sverige

Inbunden,  Svenska, 2021-11-15
229
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Många tror att det bara finns två val för invandrar kvinnor här: att jobba inom vården eller städa. Men i Sverige kan man utbilda sig till det man tycker om." Hope Espe Bizimungu

De har tagit sig igenom krig, förföljelse, uppbrott och flykt. Nästan alla har vuxit upp i ett starkt patriarkalt samhälle och levt i skuggan av män. En del har ingått arrangerade äktenskap, andra har inte tillåtits arbeta eller utbilda sig. Några har kommit hit på grund av kärlek eller jobb. Alla har de kämpat hårt för att komma in i det svenska samhället. De har inte gett upp.

Journalisten Charlotta Kåks Röshammar har under våren och sommaren 2021 träffat tolv kvinnor som flytt, eller flyttat, till Dalarna från olika håll i världen. Gemensamt för dem alla - Najma, Samira, Natsenet, Jyotsna, Rosana, Zina, Tamara, Rafal, Hope, Amina, Layla och Maram - är att de lyckats skapa en ny framtid i Sverige. I boken delar kvinnorna med sig av sina erfarenheter. Deras viljestyrka imponerar och vi hoppas att boken ska ge inspiration till dig som nyligen flyttat till Sverige - och till dig som är född här.

Charlotta Kåks Röshammar, född 1973, är frilansjournalist med inriktning kultur och samhälle. Hon har tidigare varit reportageredaktör och kulturredaktör på tidningen Arbetet. Nu är hon frilansjournalist, samt redaktör och ansvarig utgivare för litteraturtidningen Parnass. Hon är också en av grundarna till Konsai förlag. Ett helt nytt liv är hennes första bok.

Boken ges ut av Konsai förlag i samarbete med Ludvika kommun, med finansiering från Västerbergslagens samordningsförbund - Finsam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett helt nytt liv : porträtt av tolv kvinnor som lyckats starta om i Sverige
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »