Färskt vatten till blommorna (pocket)
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
542
Utgivningsdatum
2023-05-12
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Changer l'eau des fleurs
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
292 g
SAB
Hce
ISBN
9789152731130
Färskt vatten till blommorna (pocket)

Färskt vatten till blommorna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2023-05-12
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nr 1 på franska och italienska bästsäljarlistor och utnämnd till italiens mest populära "lockdown-roman". Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds. Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig. Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Önskar jag fick läsa den för första gången igen!
    boksidormedkaffe, 30 maj 2023

    Så fängslande berättelse med allt från romantik, spänning, sorg, orättvisor, vänskap och glädjen i det lilla. Jag ville inte att denna ganska tjocka bok skulle ta slut även om jag tack och lov tyckte om slutet som inte lämnade en massa lösa trådar. Ungefär halvvägs in i boken blir stämningen råare och språket lite grövre samtidigt som spänningen ökar och det är väldigt effektfullt. Galet bra bok och jag bara önskar att jag kunde läsa den för första gången igen!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin