Ett frö i utmattningsträsket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2023-05-29
Upplaga
1
Förlag
Malva Bokförlag
Originaltitel
Ett frö i utmattningsträsket
Illustratör/Fotograf
Moa Van den Broeck
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
472 g
SAB
Dokb
ISBN
9789152762813
Ett frö i utmattningsträsket (inbunden)

Ett frö i utmattningsträsket

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-29
309
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ett frö i utmattningsträsket är en fortsättning på Mona Drars tidigare böcker Otillräcklighetsfällan och Uppvaknandets tid. I boken varvas psykologisk kunskap med personliga texter. Teori och den egna upplevelsen vävs samman till en helhet, med hjälp av både prosa och poesi.

Boken skildrar ett andligt uppvaknande med start i utmattningens identitetskris. Författaren tvingas ut på en resa i sitt inre. En färd som kommer att handla om att möta gamla skuggor och att släppa taget om inskränkande anpassningar, att utveckla nya förhållningssätt och höja graden av medvetenhet.

Boken är skriven för att vara en vän att hålla i handen för den som har modet att bege sig ut på en sådan själsvandring. Mona Drar hoppas kunna bidra med förståelse och vägledning på denna omtumlande resa och att vara den röst som hon själv så många gånger saknat. I boken får du ta del av tips och råd för att hantera känslomässiga triggningar, hitta bortom vardagens brus och utveckla medvetenhet och självkärlek.

Mona Drar arbetar som psykolog sedan 2003. Hon har arbetat inom barn- och ungdomspsykiatrin, med ledarskapsutveckling och inom företagshälsovården. Hon har arbetat med stressrelaterad ohälsa på individ-, grupp-, och organisationsnivå och tagit fram digitala stressprogram som används av individer och inom vården. Efter att ha arbetat med utmattade i många år drabbades hon själv. Detta kom att förändra hennes sätt att leva och arbeta. Idag driver hon sitt eget företag som erbjuder föreläsningar, workshops, friskvårdsprogram och retreats. 2020 debuterade hon som författare med boken Otillräcklighetsfällan. 2021 kom diktsamlingen Uppvaknandets tid ut. Med sitt arbete och sina böcker hoppas hon bidra till ett samhälle som värdesätter medvetenhet och självutveckling. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett frö i utmattningsträsket
 2. +
 3. Otillräcklighetsfällan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Otillräcklighetsfällan av Mona Drar (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett frö i utmattningsträsket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som en själslig, ljuvlig dans om den inre resan.
  Caroline, 19 september 2023

  Mona Drar formulerar med kristallklar skärpa och exakt precision det största och viktigaste arbetet vi har att göra som människor; den inre resan.

  Med autenticitet och mod delar Mona Drar med sig av sin sårbarhet och egna upplevelser varvat med en djup och bred kunskap om människan. Mona tar läsaren i hand och visar ömsint, tröstande och hoppfullt vägen för hur den mänskliga processen kan kännas och se ut.

  Tillsammans med Moa Van den Broecks själfulla och vackra illustratio... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk och hjälpsam bok!
  Yvonne Larsson, 5 september 2023

  Mona Drar har ett sätt att skriva böcker som får mig att må bra ända in i själen. En resa genom utmattning är inte lätt, men Mona ger flera exempel på hur det känns och hur viktigt det är att varsamt gå framåt för att hitta sitt sanna jag. Denna bok är så bra. Rekommenderar även de två första böckerna som hon givit ut, som också är fantastiskt bra.
  Tack Mona!

 3. Fantastisk, vacker, psykologisk och själslig!
  Angelica Lööf, 29 augusti 2023

  Ännu en fantastisk bok av Mona Drar som delar med sig av sin djupa visdom och kunskap. Mona Drar har ett sätt att skriva som går rakt in i själen och som är lätt för alla att ta till sig. Hon är helt närvarande och rakt igenom autentisk. Denna bok andas en fördjupad och själslig psykologi som vi är i stort behov av idag. Den hjälper oss att finna vårt sanna jag.
  Tack finaste Mona för en underbar bok!!

 4. Fantastisk
  Martina Brändström, 12 augusti 2023

  En utmattning är som att gå vilse i djupet av sig själv, där det känns som att ingen kan förstå hur det är.
  Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade läst boken "Ett frö i utmattningsträsket" när jag blev utmattad.
  För boken är som en hjälpande hand.
  En röst som viskar på djupet att allt kan bli bra igen.
  En vän som förstår och förklarar, men ändå, med sina ord pekar i en ny riktning.

  Mona Drar är en av få som kan sätta ord på upptäckten av nuets inneboende kra... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mona Drar

 • Otillräcklighetsfällan

  Mona Drar

  Mona Drar har arbetat som psykolog sedan 2003. Otillräcklighetsfällan består av korta texter som skildrar hennes såväl som andras resa genom utmattningssyndrom. Detta är en bok som rör sig i gränslandet mellan fack- och skönlitteratur, prosa och p...

 • Uppvaknandets tid

  Mona Drar

  Den inre resan kommer varken med färdplan eller karta. Vandringen kan många gånger tyckas ensam och lång. Hjärtats terräng är snårig och vildvuxen. Våra steg behöver bottna i nuets djup. I stillheten når vi bortom det konceptuella tänkandet o...