Mat för hjärnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Dimensioner
234 x 160 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Dodbö,Vcbb,Qca:do
ISBN
9789153426547
Mat för hjärnan (inbunden)

Mat för hjärnan

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?

Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.

Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.

Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mat för hjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt intressant och välskriven
  Jenny, 29 september 2012

  Intressant bok som är lätt att ta till sig och ger många nya tips och bra fakta. Författaren skriver på ett bra och välformulerat sätt och är väldigt kunnig inom området.

 2. Fördåligt skriven
  BL, 1 februari 2011

  När jag hörde om denna bok på P1 så blev jag nyfiken och beställde den.
  Boken innehåller intressanta inslag som förklarar vad hjärnan vill ha för föda och vad den förbrukar för energi och vad hjärnan söker när man är hungrig.
  Tyvärr så innehåller boken många svåra ord som vi som vanliga människor inte förstår vad det är och detta gör boken svårläst.
  Vidare så är meningsbyggnaden svår på många ställen vilket gör att man tröttnar.
  Det finns en sammanfattning efter varje kapitel... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Charlotte Erlanson-Albertsson

Övrig information

Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden? Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt - i synnerhet om vi misslyckas med dieten. Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.