Raw food på svenska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2009-06-29
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Hult, Anna (foto)
Dimensioner
276 x 225 x 14 mm
Vikt
700 g
SAB
Qcaad
ISBN
9789153434412
Raw food på svenska (häftad)

Raw food på svenska

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2009-06-29

Slutsåld

Öppna dina sinnen för ett nytt sätt att laga mat!

Raw food på svenska visar hur du kan tillreda fantastiska maträtter helt utan upphettning över 40 grader för att bevara maximal näring och energi. Basen är härliga frukter, fräscha grönsaker, frön, nötter och torkad frukt.

- Mina recept är enkla, nyttiga och fyllda med livskraft. En extra bonus: raw food är naturlig smalmat. Låt dig överraskas av smakupplevelsen i indiskt blomkålsmos, vildrisblandning, mangoglass och brownies, säger Erica Palmcrantz. Raw food på svenska är både lustfylld inspiration och en praktisk handbok för dig som vill veta vad raw food är. Här får du massor av härliga recept. Du kommer troligen att se på frukt- och grönsaksdisken med helt nya ögon efter att du har börjat pröva dem! Du får också möta några människor som använder raw food på sitt eget sätt.

Erica började med raw food utan att hon egentligen visste det. För några år sedan hälsade hon på sin kusin och hennes familj i Kalifornien. De hade 40 kilo apelsiner som låg på bänken i köket, de största avokador hon någonsin hade sett och bara nötter i skafferiet. Efter några veckor märkte Erica hur de fysiska problem hon haft tidigare, nästintill försvann och hon började fundera på om det var maten som var orsaken. Hon hade tidigare haft problem med magen, väldiga blodsockersvängningar och varit lite rund. Med den nya energin som hon fick från maten, kände hon sig dessutom mer kreativ, positiv och mer tillitsfull. I dag lever hon som en så kallad "high raw vegan", där kosten består av minst 85 procent raw food. De tillfällen då hon äter lagad mat är i sociala sammanhang som middagar med vänner, när hon är ute på stan, på resande fot eller under vinterhalvåret. Så kan du också göra, tycker Erica, lägg din ambition med denna underbara kost på den nivå som passar just dig. Det kanske räcker med att börja med raw food till frukost, byta ut ett mellanmål - eller så vill du gå hela vägen.

Erica Palmcrantz älskar god mat! Hon vill visa dig att det kan vara enkelt och roligt att tillreda raw food - denna kost som är så rik på smaker och fylld med livskraft. Du får veta hur du kommer igång - och hur du går vidare om du redan har börjat äta raw food. Recepten i boken har kommit till utifrån alla härliga råvaror Erica brukar ha hemma. Hon har sedan vidareutvecklat sina recept för att maten ska bli så god och nyttig som möjligt. Raw food är mer en livsstil än en trendig diet. Man börjar automatiskt välja ekologisk mat, tänka mer på vad som är bra för vår jord och får samtidigt en ökad livskraft. Go raw!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Raw food på svenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om man har ingen koll på varken vegansk mat eller raw...
  Isabel, 27 juni 2013

  Om man har ingen koll på varken vegansk mat eller raw food är boken väldigt bra som en introduktion för nybörjaren. Snabblagade recept, bra med grundrecept på tahini, linfröknäcke och andra såser. Har hunnit göra en del av recepten och har bara stött på två dåliga varav en fick faktiskt åka ner i komposten. Ett plus är att många av recepten kan bli gjorda utan matberedare, så är man ny till denna livsstil och inte riktigt vet om man vill satsa i dyra redskap är det skönt med enkla smakprov. M... Läs hela recensionen

 2. Bra att bokens innehåll är anpassat till svenska...
  Cornelia Rockhammar, 18 maj 2013

  Bra att bokens innehåll är anpassat till svenska förhållanden. Tyckte också att bilderna var fina. Texterna och recepten var dock enformlig och författarna tappade mitt förtfroende när allt skulle blandas och förvaras i plastbyttor! Ledsen men det blir inte fler böcker för min del från författarna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Raw Food

  Erica Palmcrantz Aziz, Irmela Lilja

  Discover the benefits of a raw food lifestyle! With dozens of recipes accompanied with beautiful, full-color photographs, Erica Palmcrantz and Irmela Lilja prove that eating raw foods can be simple, inexpensive, and delicious. The stories of weigh...