Gastens hemliga handbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2003-04-01
Förlag
Bilda Förlag & Idé
Medarbetare
Wallin, Börje
Illustratör/Fotograf
Olle Landsell
Illustrationer
ill.
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Prc
ISBN
9789157450456
Gastens hemliga handbok (inbunden)

Gastens hemliga handbok

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Att vara gast på en båt är en alldeles egen specialitet. Gasten ingår i besättningen och tar del i det som behöver göras ombord och upplever båtlivets fröjder på ett mer aktivt sätt än gästen som låter sig omhändertas.

En gast kan vara helt oerfaren till sjöss eller ha flera års vana. Det kan vara en kompis som ska med en vecka ut på sjön eller en familjemedlem som varje år tillbringar flera veckor i båten.

För att bli en uppskattad gast behövs inte en massa kunskap om båtar och nautiska ting. Det är kaptenens område. Gastens hemliga handbok är en elementär båtbok om båtlivets hemligheter. Författarna förklarar hur man ökar trivseln och säkerheten ombord både för människorna och båten, vad man bör tänka på före färd, under resan och när man läggar till. Mycket handlar om social kompetens, praktiskt handlag och förmåga att hålla huvudet kallt i stressiga situationer.

Författarteamet Ekblad/Wallin har en lång och bred erfarenhet när det gäller de flesta former av båtliv och båtlivsutbildningar. Jonas är båtjournalist och navigationslärare. Börje är aktiv sjökapten och provförrättare. Genom sina arbeten har de möjlighet att hänga med i den allt snabbare utvecklingen inom sjölivsområdet. Favoritområden är kombinationen traditionell navigering/modern teknik, säkerhet och sjömanskap. De har skrivit många böcker tillsammans, bland annat "Navigering och Sjömanskap".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna