Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2012-12-01
Upplaga
1
Förlag
Alex o Martin
Originaltitel
Lite dyrare mycket bättre mat. Nära i Uppland
Dimensioner
290 x 220 x 20 mm
Vikt
1138 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789163718243
Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland (inbunden)

Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland

Inbunden Svenska, 2012-12-01
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Belönad av Måltidsakademin med bästa formgivning 2013 bland ca 320 titlar. 48 recept, besök hos 12 producenter av lokal mat, en svamputflykt med landshövdingen. Under ett år har prisbelönte uppsalakocken Martin Andersson, tillsammans med fotografen Alex Giacomini och skribenten Anders Melldén rest runt bland hagar, gårdsmejerier, fiskodlingar och jordgubbsland för att hitta det allra bästa att laga god mat på. Och allt skedde i Uppland, ett landskap som fått oförtjänt lite uppmärksamhet för sina fina råvaror. Tretton besök gav lika många kapitel i denna bok, formgiven av Peter Assarsson. Till besöken har Martin Andersson hittat på välsmakande grejer med utgångspunkt i råvaran: roliga och framförallt goda rätter som passar varje dag, fest eller vardag, morgon eller kväll eller när man bara är sugen på något gott. Från nötmüsli till lyxfika och stabila middagar - inga pretentiösa försök, bara mat när den är som godast.

"Riktigt bra råvaror, som tagits fram av riktigt duktiga lokala råvaruproducenter, kostar pengar. Men det tycker vi de är värda. De ger helt enkelt lite dyrare, men mycket bättre mat." - Martin, Alex, Anders & Peter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland
  2. +
  3. Café Uppland : recept och guide till 48 caféer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Café Uppland : recept och guide till 48 caféer av Ylva Tryselius (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Up...