Morfar är sjörövare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ekorrböcker
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jan Lööf
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
170 x 216 x 14 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163846885

Morfar är sjörövare

(26 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-03-01
80
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det är inte alla barn som har en morfar som är sjörövare. Men det är just vad pojken i den här boken har. Visserligen påstår hans mormor att det inte är sant att morfar varit sjörövare. Morfar har ju jobbat på posten i hela sitt liv, säger hon. Men morfar och pojken vet bättre. Och en dag när mormor tar sig en tupplur, då händer det. Morfar tar pojken med sig och far iväg på det gamla sjörövarskeppet, ut på svindlande äventyr.

Jan Lööf har skrivit och illustrerat denna genomälskade berättelse som kom ut första gången 1966. Franska, danska, norska, tyska, spanska och isländska barn har hittills haft glädjen att njuta av Jan Lööfs fantastiska histioria. Hans tydliga men ändå suggestivt spännande bilder suger in läsaren och släpper inte greppet ens när man nått vuxen ålder. Denna favorit kommer nu i Ekorrformatet till ett fantastiskt pris: Grattis alla svenska barn!

Under våren 2005 ges även Tummelisa av H.C. Andersen och Elsa Beskow ut som Ekorrbok.Av Jan Lööf finns också Sagan om det röda äpplet utgiven i Ekorrserien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Morfar är sjörövare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nostalgi!!
  A , 9 maj 2016

  Otroligt bra berättat och fantastiskt bildspråk!
  Nostalgisk och underbar berättelse att läsa för de små!
  Stort tack till författaren och hoppas att denna bok får vara kvar som den är!

 2. Favoritboken
  Maria Catarina Svärd, 12 januari 2016

  När sonen blev förkrossad över att låneboken skulle tillbaka till Bibblan var inte beslutet att köpa ett eget exemplar svårt. Det har vi inte ångrat, det är en riktig favoritbok!

 3. Rolig
  M B, 4 november 2015

  Som de flesta böcker av Jan Lööf så älskades boken både av båda mina gossar, både treåringen och sexåringen. Rekommenderas!

 4. Mycket omtyckt
  Jessica, 13 augusti 2015

  Mycket populär bok hos min femåring. Det är lite spännande att vara på äventyr med morfar och att mormor inte får veta något.
  Historien berättas med flyt och med härliga bilder till som gör att an kan följa händelserna och fantisera lite runtomkring.

 5. Imperialistisk propaganda för barn
  Christian, 28 januari 2015

  Morfar åker till arabernas land för att skjuta kanon på konstiga båtar och stjäla deras skatter. Hamnar i fängelse för sina brott, men bokens hjälte räddar honom (tack vare den late vakten från afrika) så att plundringen kan fortsätta. Trots allt dumt morfar och Pelle gör är det arabkaptenen Omar som utmålas som skurk och vi förväntas längta till nästa plundringståg när boken är slut. Förlegad och provocerande.

 6. Jag blev så besviken över att formatet var mindre än...
  Mrs B, 4 juni 2013

  Jag blev så besviken över att formatet var mindre än den Morfar är sjörövare jag köpte för några år sedan. Den var så välläst att jag ville förnya den och får en som är betydligt mindre i formatet!!!

  Innehållet är *****

 7. Denna klassiker går fortfarande hem hos min son i...
  Kristina Trygg, 13 maj 2013

  Denna klassiker går fortfarande hem hos min son i varje fall! Han kan boken utantill (3 år) och vill att vi ska läsa den om och om igen!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jan Lööf

Övrig information

Mormor påstår att morfar har jobbat på Posten i hela sitt liv, men pojken vet bättre. Morfar har varit sjörövare, hatt och kragstövlar hänger prydligt på vinden. Och en dag är det dags att kasta loss igen! Morfar samlar ihop sin besättning, rustar skeppet och ger sig ut på jakt efter Omars skatt.
Ett svindlande piratäventyr av sagomästaren Jan Lööf.