Blommor över helvetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Helena Monti
Originaltitel
Fiori sopra l'inferno
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
463 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285257
Blommor över helvetet (inbunden)

Blommor över helvetet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-07-22
189
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Man måste helt enkelt sträckläsa boken och det är med jubel jag läser att detta ska vara första boken i en serie. Hurra! - UNT

I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.

Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.

Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende - sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.

Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.

... så mycket mer än en traditionell deckare." - Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

Naturen, och miljöer över huvud taget, skildras sinnligt och karismatiskt i doft, ljus och färg. - Aftonbladet

Det blir rejält skrämmande flera gånger ... - DN

Kuslig och suggestiv - The Guardian

En mycket bra och fantasieggande kriminalroman, en av dom bästa jag läst på länge. - BTJ

Ilaria Tuti bor i Friuli, i nordöstra Italien. Blommor över helvetet är hennes deckardebut och den första i en planerad trilogi om kommissarie Teresa Battaglia. Romanen blev utsedd till Årets bästa debut i Italien 2018 och redan innan utgivningen hade den sålts till 12 länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blommor över helvetet
 2. +
 3. En grav för två

De som köpt den här boken har ofta också köpt En grav för två av Anne Holt (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blommor över helvetet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande!
  Villivonkansbooks (Örebro), 13 oktober 2019

  Blommor över helvetet är författarens deckardebut och den blev utsedd till Årets bästa debut 2018 i Italien. Det är lätt att förstå varför!
  Det var länge sen jag läste en så intressant och välskriven deckardebut som Blommor över helvetet är. Den har en kriminalinspektör, Teresa Battaglia som är drygt 60 år, som jobbar i en enormt mansdominerad värld och hon möts dagligen av massa fördomar. Teresa får en ny assistent till sin hjälp, inspektör Massimo Martini och deras första möte sker ute... Läs hela recensionen

 2. En välskriven mordhistoria
  Magnus Mårtensson, 18 september 2019

  Detta är den italienska författarens debut. Jag fattade fort tycke för den, och kommer definitivt att läsa hennes övriga böcker. Tydligen är denna den första boken i en planerad trilogi..

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ilaria Tuti

 • Flowers Over The Inferno

  Ilaria Tuti

  In a quiet village surrounded by centuries-old woods and the imposing Italian Alps, a series of violent assaults take place. Police inspector and profiler Teresa Battaglia is called back from the city when the first body is found in the woods, a n...

 • Flores Sobre El Infierno / Flowers Over the Inferno

  Ilaria Tuti

  Tras Dicker, D'Andrea y Lemaitre, Alfaguara Negra presenta el debut del año: Flores sobre el infierno de Ilaria Tuti, el thriller tiene nombre de mujer. El primer cadáver es el de un hombre desnudo, con la cara desfigurada y los ojos arrancados. A...

Bloggat om Blommor över helvetet