Blommor över helvetet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Teresa Battaglia (del 1)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-09-25
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Helena Monti
Originaltitel
Fiori sopra l'inferno
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
463 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285257
Blommor över helvetet (inbunden)

Blommor över helvetet

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-25
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blommor över helvetet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.

Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.

Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende - sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.

Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blommor över helvetet
 2. +
 3. Askans dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Askans dotter av Ilaria Tuti (pocket).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Blommor över helvetet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven med en bra grundstory
  veronicas_bok_bak_liv, 15 september 2020

  Boken utspelar sig i de Italienska alperna. En man hittas död med ögonen utrivna och kriminalkommissarie Terese ombeds leda utredningen, hon är drygt 60 år, hårdhudad och lider av en sjukdom som hon döljer för de andra på arbetsplatsen. Tillsammans med sin nya kollega Massimo ska de lösa fallet. Många känner sig förföljda och skuggade av "någon eller något" som gömmer sig i skogen.

  Det här är den första boken i en planerad serie. Det är en väldigt välskriven bok med ett vackert språ... Läs hela recensionen

 2. En mycket mycket bra bok! LÄS
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 mars 2020

  När boken gör att man bara vill hem och läsa, då är den bra! Riktigt bra!!!
  Den här boken med sitt vackra bokomslaget är en sådan. Jag har mer eller mindre varit okontaktbar under läsningen av den och nåde den som vågade att störta mig i onödan...
  Kommissarie Teresa Battaglia är en väldigt speciell och annorlunda huvudkaraktär, jag både hatar och älskar henne. Hon är en kvinna straxt över de 60, hon är den där truliga och nästan lite otrevliga kvinnan som ska leda en mordutredning me... Läs hela recensionen

 3. Välskriven och spännande!
  Kaffeläsaren, 13 oktober 2019

  Blommor över helvetet är författarens deckardebut och den blev utsedd till Årets bästa debut 2018 i Italien. Det är lätt att förstå varför!
  Det var länge sen jag läste en så intressant och välskriven deckardebut som Blommor över helvetet är. Den har en kriminalinspektör, Teresa Battaglia som är drygt 60 år, som jobbar i en enormt mansdominerad värld och hon möts dagligen av massa fördomar. Teresa får en ny assistent till sin hjälp, inspektör Massimo Martini och deras första möte sker ute... Läs hela recensionen

 4. En välskriven mordhistoria
  Magnus Mårtensson, 18 september 2019

  Detta är den italienska författarens debut. Jag fattade fort tycke för den, och kommer definitivt att läsa hennes övriga böcker. Tydligen är denna den första boken i en planerad trilogi..

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ilaria Tuti