Postkapitalism : vår gemensamma framtid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
PostCapitalism. A guide to our future
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789170379390
Postkapitalism : vår gemensamma framtid (häftad)

Postkapitalism : vår gemensamma framtid

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-16
216
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Paul Mason öppnar med sin framåtsyftande och optimistiska bok Postkapitalism för den stora diskussionen om nutiden, framtiden och vilket samhälle vi ska leva i.

I boken tar Mason sig an arbetarrörelsens historia, vänsterns tänkare, som Karl Marx och Rosa Luxemburg, liberala managementteoretiker som Peter Drucker och high tech-erans filosofer och infogar deras rön i sin egen analys som pekar mot en samhällsform han kallar postkapitalism.

En stor omvälvning pågår redan i det tysta. Den digitala tekniken ökar ständigt informationsinnehållet i det som produceras. Information kan alltid kopieras gratis. Kostnaderna för allt fler varor och tjänster sjunker mot noll såvida ingen monopoliserar informationen och prismekanismen och marknaden upphör att fungera. Nätverk och samarbete står då emot auktoritär styrning och marknadsmonopol.

Det är människorna idag som kan skapa den postkapitalism som måste bygga på jämlikhet, jämställdhet, internationell solidaritet och ansvar för miljön och klimatet.

Paul Mason har skrivit en världsbildsförändrande bok om det som kommer om vi själva vill.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Postkapitalism : vår gemensamma framtid
  2. +
  3. Feministiska perspektiv på global politik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feministiska perspektiv på global politik av Emil Edenborg, Sofie Tornhill, Cecilia Åse, Seema Arora-Jonsson, Annika Bergman Rosamond (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Postkapitalism : vår gemensamma framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ovanligt..
    Mats Björnsson, 17 mars 2017

    ..med en, så som jag läser det, seriös analys av den moderna senkapitaliamen. Inte heller Mason kommer att få helt rätt men få vågar på allvar diskutera den gren (ekonomiska regim) som vi alla sitter på.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paul Mason