Fiskarmännen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
The fishermen
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
159 g
SAB
Hce
ISBN
9789170379550
Fiskarmännen (pocket)

Fiskarmännen

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-01-16
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp.

Genom att väva samman mytiska inslag med modernt berättande gestaltar Obioma ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft. Genom skildringen av en familjs öde framträder också berättelsen om Nigeria, och om en betydelsefull tid i landets komplexa historia.

Chigozie Obioma har för sin sensationella debut hyllats av kritiker världen över och kallats en självklar arvtagare till Chinua Achebe.

"Det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!" Yukiko Duke, Gomorron Sverige

"Det här är en djupsinnig, glödande, märkvärdig bok, som kommer att sätta sig i sinnet på den som läser. Det skulle förvåna mig om den inte blir en modern klassiker." Maria Schottenius, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fiskarmännen
 2. +
 3. Madonnan vid Nilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madonnan vid Nilen av Scholastique Mukasonga (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fiskarmännen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En besvikelse.
  Tord Pååg, 14 september 2020

  Jag älskade Minoritetsorkestern av samme författare. Fiskarmännen kändes onödigt omständlig och övertydlig och blev därför en besvikelse eftersom den fått så mycket lovord som Obiomas debutroman.

 2. Lever inte upp till förväntningarna
  Bokdjungeln , 13 april 2020

  En ganska tragisk bok men som ändå innehåller mycket kärlek. Historien går långsamt framåt men det händer ändå så pass mycket att man orkar läsa vidare, för man vill ju veta hur allt ska sluta. Boken tar upp både traditioner och landets historia vilket jag uppskattar. Tyvärr lever boken inte upp till mina förväntningar, det är något som saknas. Men det är ändå en helt ok bok.

 3. Tragisk berättelse
  Christer Nilsson, 6 november 2017

  Fiskarmännen är en tragisk berättelse om en brödrakvartett, som olovandes börjar fiska i floden omi-ala. En dag träffar de på galningen Abulu, som anses var synsk. Abulu uttalar en profetia om den äldste brodern Ikenna, att han ska komma att bada i rött blod och att en av bröderna ska döda honom. Spådomen gör att Ikenna förvandlas, blir mera retlig och drar sig undan. En dag råkar Ikenna och näst äldste brodern Boja i slagsmål, vilket slutar med att Boja sticker en kniv i Ikenna som dör. Boja... Läs hela recensionen

 4. Familjeöde som inte engagerar
  Johan Nygren, 28 mars 2017

  Jag läste boken med intresse men blev, trots allt som händer i boken, inte speciellt engagerad i personernas öden. Boken ger en intressant inblick i det Nigerianska samhället och familjelivet, där vi när vi jämför med Sverige hittar många skillnader, men också många likheter.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Chigozie Obioma