Ekologik : 100 enkla sätt att leva hållbart (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2018-09-12
Förlag
Max Ström
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
608 g
SAB
Uh
ISBN
9789171264565
Ekologik : 100 enkla sätt att leva hållbart (inbunden)

Ekologik : 100 enkla sätt att leva hållbart

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-12
179
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna inspirerande bok innehåller 100 konkreta tips på vad vi som individer kan göra för en mer hållbar framtid. Den fokuserar på de möjligheter vi har i vardagen för att skapa en bättre värld - i köket och i badrummet, på vardagsresan och sommarsemestern, hemma och på jobbet. Som en extra bonus är nästan allt som är bra för miljön också bra för plånboken.

Johan Tells 5 tips för att leva mer hållbart
1. Byt till en miljöbil. Låt den sedan stå så mycket som möjligt och välj kollektivtrafik eller cykel när det går. I våra tätorter är 80 procent av bilresorna kortare än 3 kilometer och det är inte bra för vare sig miljön, klimatet eller din egen hälsa.
2. Ät mindre men bättre kött. Köttproduktionen har en stor negativ påverkan på såväl klimatet som miljön varför ett ökat inslag vegetariska rätter i din kost är att föredra. Köper du sedan bra kött gynnar du även en god djurhållning och håller våra landskap öppna.
3. Flyg klokare. Välj tåg om det går. Försök annars flyga mer sällan, stanna borta längre och flyga kortare avstånd. En semester på en strand vid Medelhavet kan innebära 2 000 mil kortare flygresa än en strand i Asien.
4. Räkna ut din egen påverkan på klimatet (finns kolkalkylatorer på nätet). Sätt upp en plan för att minska den. Exempelvis att halvera din påverkan vart tionde år. Då följer du Parisavtalets mål och behöver inte känna klimatångest över att du gör för lite.
5. Skaffa kunskap. Det går inte att gissa sig fram bland miljö- och klimatfrågor. Följ en miljöorganisation på nätet, se klimatföreläsningar på Youtube eller köp en bra bok i ämnen, exempelvis Ekologik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ekologik : 100 enkla sätt att leva hållbart
 2. +
 3. Bättre begagnat : vårda och laga det du har

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bättre begagnat : vårda och laga det du har av Johan Tell (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ekologik : 100 enkla sätt att leva hållbart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den
  Doris Kia , 1 april 2019

  Vi måste alla idag ta reda påhur är det med miljön
  O vad kan vi göra viktig bok vi alla kan göra något lite blir till mycket när alla gör det

 2. Man kan göra skillnad
  Sofia, 29 januari 2019

  Konkret handbok i vad man som individ faktiskt (oftast enkelt) kan göra för ett med hållbart liv. Vissa självklarheter, men också massa nytt för mig! Mycket uppskattad gå-bort-present som känns mer som inspiration än pekpinne.

 3. Smart bok!
  Sofia V, 27 oktober 2018

  Fin och pedagogisk bok som sammanfattar 100 tips, stort och smått, om vad en kan göra för att leva mer hållbart. Allt ifrån vilka varor som gör störst skillnad att införskaffa ekologiskt, till vilken typ av organisationer som är bra att stötta. Fick den i present av en vän med motiveringen "skönt att ha alla hållbara livsstilsregler samlade på en och samma plats", och håller verkligen med! Tycker Tell skriver mycket roligt också.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Tell