Kris i bostadsfrågan : för en solidarisk bostadspolitik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2023-11-22
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Wallstam, Maria (förf.)
Dimensioner
211 x 135 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Ohcb
ISBN
9789171736802

Kris i bostadsfrågan : för en solidarisk bostadspolitik

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-11-22
225
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under de senaste decennierna har fastighetsägare, byggbolag, banker och riskkapitalister tjänat enorma summor på bostäder, medan andra förlorat sina hem eller sett sina bostads kostnader öka kraftigt. Den sociala bostadspolitiken har övergivits, hemlösheten har ökat och bostadsstandarden har försämrats. Samtidigt har det finansiella systemet blivit centrerat kring en bolånespiral som har gjort hushållen och den svenska ekonomin otroligt sårbara.

Sverige behöver ett nytt, socialt och klimatanpassat bostads system, men ett sådant kan bara åstadkommas genom radikala förändringar. Utifrån en gedigen genomgång av över hundra års svensk bostadshistoria analyserar "Kris i bostadsfrågan" orsakerna till och konsekvenserna av att bostadens bruksvärde helt har kommit att överskuggas av dess bytesvärde, och föreslår hur den pågående krisen - med radikala förändringar i politik, finans och byggande - skulle kunna demonteras och utgöra grunden för ett nytt bostadssystem, där alla människors behov av ett hem står i centrum.

Forskarkollektivet Fundament består av Dominika V. Polanska (Södertörns högskola), Åse Richard (Uppsala universitet), Ståle Holgersen (Örebro universitet), Timothy Blackwell (Uppsala universitet), Maria Wallstam (Upp sala universitet), Hannes Rolf (Stockholms universitet).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kris i bostadsfrågan : för en solidarisk bostadspolitik
  2. +
  3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kris i bostadsfrågan : för en solidarisk bostadspolitik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok
    Sven Bergenstråhle, 16 maj 2024

    Läs den! Så får du vill veta mer om hur bostadspolitiken fungerar tidigare och fungerar i Sverige framför allt efter 1990.

Visa alla 1 recensioner