Tröst och trots : Uppenbarelseboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nya testamentets budskap (NTB) (del 2)
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
215 x 145 x 23 mm
Vikt
455 g
SAB
Cbbbl
ISBN
9789171958556

Tröst och trots : Uppenbarelseboken

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2007-05-01
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns ett stort behov av texttrogna men inte alltför svårtillgängliga utläggningar av Uppenbarelseboken på svenska. Framför allt behövs det utläggningar som tar fasta på bokens budskap utan att fastna i perifera detaljer och spekulativa beräkningar. Det är redaktionens förhoppning att den här volymen skall fylla detta behov.
Mikael Tellbe, huvudredaktör för NTB-serien och författare till Lammet och Odjuret

Uppenbarelseboken har fängslat och förbryllat bibelläsare i alla tider. Det brokiga och märkliga bildspråket fångar snart intresset och sätter fantasin i rörelse. Här finns scenen som skildrar striden mellan ett lamm och ett lejon och framtidssyner av en stad som kommer ner från himlen. Somliga fascineras av bokens hemlighetsfulla texter - till exempel talet 666, "den vita stenen" och riket som varar i tusen år - och andra har svårt att veta vad man skall göra med dem. Ingen bok i Bibeln har väckt och väcker så skilda känslor som Uppenbarelseboken.

Vad för slags bok är det då? Hur skall man tolka alla symboler? Gäller budskapet tider som varit eller framtiden? Vad har denna bibelbok att säga till oss i dag?

Leif Carlsson hjälper oss att börja förstå Uppenbarelseboken. Dess syfte är att förmedla tröst i onda tider och att uppmuntra till en trotsig kamp för det goda. Tröst och trots är den andra boken i serien Nya testamentets budskap(NTB).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tröst och trots : Uppenbarelseboken
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tröst och trots : Uppenbarelseboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En trösterik framtid!
    Göran Duvenett, 19 maj 2020

    Det bästa med denna bok är att det äntligen finns en bok som törs göra upp med Darbys spekulativa tolkningar från mitten av 1800-talet, som fortfarande är rådande i svensk frikyrklighet enda in i vår tid. Leif Carlssons tolkning av uppenbarelseboken är en väl genomgången färd bland molnen med båda fötterna på jorden. Jag har under närmare fyrtio år studerat och läst rätt mycket apokalyptik litteratur med inriktning på Jesu andra tillkommelse. Denna bok är absolut den bästa jag läst i sitt sla... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Leif Carlsson