Vibrationers påverkan på arkitekturintegrerad konst i kulturhistoriska byggnader (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2017-01-24
Förlag
Riksantikvarieämbetet
Dimensioner
300 x 210 x 5 mm
Vikt
246 g
SAB
Bga,Ppa
ISBN
9789172097841
Vibrationers påverkan på arkitekturintegrerad konst i kulturhistoriska byggnader (häftad)

Vibrationers påverkan på arkitekturintegrerad konst i kulturhistoriska byggnader

Häftad Svenska, 2017-01-24
129
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För att bidra till kunskapsuppbyggnaden kring det här området, initierade Riksantikvarieämbetet forsknings- och utvecklingsprojektet Vibrationers påverkan på arkitekturbunden konst. Forskningsprojektet har undersökt vilken påverkan olika former av byggrelaterade vibrationer kan ha på fast konst i kulturhistoriska byggnader, isolerat från annan påverkan från omgivningen. Vibrationsprovning på historiska material i laboratorium visar en differentierad bild av vibrationers påverkan. Det bidrar till att riskanalyser i framtiden kan bygga på fakta relaterat till respektive material och vibrationsart. Som komplement till laboratorieprovning har regelbundna workshops genomförts och utgjort ett reflekterande och kreativt moment i ett forskningsområde som annars kan bli detaljfokuserat och tekniskt. En viktig erfarenhet från projektet är, att fakta om den arkitekturintegrerade konstens material och tillverkningssätt, är central för att hantera vibrationsrelaterade risker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vibrationers påverkan på arkitekturintegrerad konst i kulturhistoriska byggnader
  2. +
  3. Handbok i katastrofberedskap och restvärdesräddning (RVR) för konst- och kulturhistoriska samlingar, byggnader och miljöer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i katastrofberedskap och restvärdesrädd... av Lisa Nilsen (häftad).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna