Om svensk underrättelsetjänst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2016-04-21
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
235 x 151 x 20 mm
Vikt
770 g
SAB
Sei-c:k.5
ISBN
9789173291330
Om svensk underrättelsetjänst (inbunden)

Om svensk underrättelsetjänst

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-04-21
359

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur tänker man egentligen inom svensk underrättelsetjänst? Och vad är det man sysslar med inom tjänstens olika delar? Jan-Olof Grahn går öppet och ingående igenom olika aspekter av den svenska underrättelsetjänstens verksamhet.

Boken utgår från kalla kriget, när uppmärksamheten var riktad mot ett överskuggande hot, Sovjetunionen. Den följer sedan utvecklingen fram till dagens komplexa verklighet med IT-angrepp och internationella terrororganisationer. Boken resonerar även kring framtiden. Varje generation har sina utmaningar.

Ämnet underrättelsetjänst, inte minst när ordet spion kommer på tal, får stor uppmärksamhet i mediernas nyhetsrapportering liksom i filmer och TV-serier och utgör kärnan i en hel genre inom litteraturen. Den här boken vill fylla ut en del av det stora vakuum av okunskap och missförstånd som ryms mellan de korta nyhetsartiklarna och populärkulturens fantasier.

Författaren, Jan-Olof Grahn, har varit chef för FRA:s militärt inriktade verksamhet under senare delen av det kalla kriget och åren därefter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om svensk underrättelsetjänst
 2. +
 3. Illusionen om den amerikanska freden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illusionen om den amerikanska freden av Frida Stranne, Trita Parsi (inbunden).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om svensk underrättelsetjänst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om svensk underrättelsetjänst
  Torand, 12 juli 2016

  Mycket intressant om hur svensk underrättelsetjänst fungerar och är organiserad. Ger för övrigt en bra bild av stora organisationers problem och verksamhet. Ger inte så mycket specifikt om FRA men det är nog inte tanken. Kompakt och välskriven bok som måste läsas i omgångar. Intressanta utläggningar om skillnader mellan olika säkerhetstjänster inom polis och militär bl.a hur polisen är mer styrd och hur underrättelsetjänster som arbetar med okända kommande hot måste vara flexibla och öppna för fleradimensionella scenarior.

 2. Besviken
  Faktasökare, 25 maj 2016

  Besviken för rörig, skulle köpt W. Agrell istället. Ni borde beskriva bokens innehåll bättre. Saknade analyser
  och mer om FRA:s verksamheter i nutid.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Olof Grahn