Om svensk signalspaning : pionjärerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-06-19
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
232 x 154 x 23 mm
Vikt
584 g
SAB
Sei
ISBN
9789173291392

Om svensk signalspaning : pionjärerna

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-06-19
319
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den svenska signalspaningen har haft Ryssland och Sovjetunionen som huvudmål under de senaste 100 åren. Den här boken går igenom signalspaningens historia med tyngdpunkt på första världskriget, då Sverige bedrev ett hemligt underrättelsesamarbete med Tyskland.

Sverige hade genom sitt läge en unik möjlighet att avlyssna ryska kommunikationer. För att knäcka de ryska koderna hade Sverige en officer på plats i Berlin som samarbetade med den tyska underrättelsetjänsten. Inte ens den svenska ambassadören var informerad om hans närvaro eller uppgift. Hans släkt och vänner trodde att han befann sig på hemlig ort i Sverige.

Sveriges underrättelsesamarbete med Tyskland under första världskriget bidrog till den tyska krigföringen. För svensk del förbättrades landets säkerhetspolitiska läge i en tid av yttre hot och besvärlig neutralitet. Dessutom försåg vi oss med mer information än vad samarbetet egentligen medgav.

Författaren Jan-Olof Grahn ledde den militärt inriktade verksamheten på FRA under slutet av kalla kriget och även senare. Han är nestorn inom svensk signalspaning och underrättelsetjänst. Med unika inblickar skildrar Grahn signalspaningens historia och dess pionjärer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om svensk signalspaning : pionjärerna
  2. +
  3. Om svensk signalspaning : andra världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om svensk signalspaning : andra världskriget av Jan-Olof Grahn (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan-Olof Grahn