Om svensk signalspaning : Kalla kriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
235 x 160 x 22 mm
Vikt
708 g
SAB
Sei,K.55
ISBN
9789173291491
Om svensk signalspaning : Kalla kriget (inbunden)

Om svensk signalspaning : Kalla kriget

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-07-22
359
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sverige hade under kalla kriget ett speciellt läge. Sovjetunionen låg bara 15 mil bort, på andra sidan Östersjön. Vad som ägde rum där gick utmärkt att avlyssna från Sverige. Sverige skaffade sig unika kunskaper.

Under svenska militära övningar tänktes Sovjetunionen anfalla över Torne älv, över havet i en kustinvasion och med omfattande luftlandsättningsförband. Hur mycket av detta var egentligen realistiskt? FRA gjorde egna bedömningar utifrån spaningsresultaten, särskilt mot slutet av det kalla kriget. Hur såg den sovjetiska krigsplaneringen egentligen ut? Vad övade egentligen de sovjetiska förbanden? Och vad övade de inte? Vilken verklig förmåga hade Sovjetunionen?

Jan-Olof Grahn har varit chef för FRA:s militärt inriktade verksamhet i slutet av kalla kriget och även åren därefter. Han är något av en nestor inom svensk signalspaning och underrättelsetjänst. Med egna unika inblickar skildrar han signalspaningens och kalla krigets historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om svensk signalspaning : Kalla kriget
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om svensk signalspaning : Kalla kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd.
  Magnus, 31 januari 2020

  Om man är mycket intresserad av signalspaning kan boken ge en del. Tyvärr handlar boken till stor del om 1940- och 50-talen. Framställningen är ganska ostrukturerad och anekdotisk. En redigering av boken hade behövts.

 2. Faktaspäckad och välskriven
  Simon Olsson, 8 oktober 2019

  Grahn skriver precis som i sina tidigare böcker bra och intressant om den svenska signalspaningens historia. I denna bok är det kalla kriget som behandlas och även om Grahn till och från undviker att gå in i detaljer på grund av sekretess presenterar boken många nya fakta. Boken ger även en bild av flera händelser under kalla kriget utifrån FRA:s synvinkel - detta är något som till stor del saknats i den tidigare litteraturen. Har man intresse för ämnet är detta en bok som är svårt att lägga ifrån sig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Olof Grahn