Spanien : en färd genom historien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
788
Utgivningsdatum
2020-02-18
Upplaga
3
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
227 x 163 x 38 mm
Vikt
1358 g
SAB
Kk
ISBN
9789173319621
Spanien : en färd genom historien (inbunden)

Spanien : en färd genom historien

(8 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-02-18
359
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
 

En färd genom historien

Inget annat västeuropeiskt land har ett lika dramatiskt förflutet som Spanien. Ett blodigt inbördeskrig följt av en långvarig diktatur har satt djupa spår i dagens samhälle. Men historien rymmer också häpnadsväckande framgångar och en kultur med världsomspännande inflytande.

Närgånget, kunnigt och med stor passion berättar Spanien-kännaren Thomas Gustafsson här om Spaniens historia från forntid till nutid. Med det förflutna som fond sätter han in aktuella händelser i sitt sammanhang, förklarar och analyserar mängder med fakta samtidigt som läsaren får följa med en på en omtumlande färd genom tid och rum.

Detta är den tredje utökade och aktualiserade utgåvan av en hyllad och flitigt efterfrågad skildring av Spanien, en bok som redan räknas som det stora referensverket om landet. Det här är en bok som ingen Spanienintresserad kan vara utan.

Thomas Gustafsson är författare, journalist och hispanist, expert på den spansktalande världens historia, politik och kultur. Under många år har han varit verksam som korrespondent i Madrid varifrån han har skrivit en rad initierade böcker om Spanien och Latinamerika. Efter att ha följt och rapporterat om utvecklingen i Spanien ända sedan demokratiseringen räknas Thomas Gustafsson i dag som Sveriges främsta Spanienkännare. Han är en uppskattad föreläsare och ofta anlitad som expert för att kommentera aktuella händelser. Han är också chefredaktör för nättidskriften spanienportalen.se.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spanien : en färd genom historien
  2. +
  3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Gustafsson