Snöns historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-10-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
SAB
Kt
ISBN
9789173319669
Snöns historia (inbunden)

Snöns historia

Inbunden Svenska, 2019-10-18
248
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
 

Det här är historien om snön. En hyllning till de viktiga, vackra och sköraste av naturens under snöflingorna, dessa små fenomen vars hemlighet poeterna i alla tider försökt sätta ord på.

Det är en remarkabel vandring i tid och rum som Mats Ekdahl tar oss med på en berättelse om packis, vetenskap, polarnattens mörker, storstadssnö och melankolisk snö, mäktiga glaciärer och stränga livsvillkor, men också om vintern och snön som möjlighet till transporter, krigföring, rekreation eller som naturskönt objekt.

Under tidigare århundraden ansågs vinternaturen fientlig. Den beboddes av demoner och andar och betraktades som ett farligt land. Men också i dag väcker polarfärder ett sällsamt intresse. Kanske är själva strapatsen, modet att trotsa vinterkylan, det sista äventyret.

Snöns historia är en spränglärd, generös och medkännande essä om snöns enorma betydelse genom historien och fram till i dag. Snön har gett oss hjältar, minnen, stolthet och är en av våra viktigaste naturresurser.

Snöns historia och vår egen historia hänger tätt ihop. Hur snön mår säger nämligen mycket om hur vår planet mår. Det som händer med snön visar vart vi är på väg.

Mats Ekdahl är en mångkunnig och erfaren journalist och författare. Bland andra böcker har han senast skrivit den prisbelönade essäboken Ägget om ägg i matlagning, konst och litteratur. Ekdahl har varit chefredaktör för en rad tidningar som Läkartidningen, Tidningen Vi, Resumé och Arbetet. Han har likaså varit gästprofessor, arbetat på bokförlag och varit generaldirektör för Styrelsen för psykologiskt försvar.

 

"Mats Ekdahl har skrivit en fascinerande och infallsrik monografi om dessa iskristaller - och gör sig samtidigt till snöns försvarsadvokat." Magnus Halldin i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snöns historia
  2. +
  3. Dödgrävarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödgrävarna av Rüdiger Barth, Hauke Friederichs (kartonnage).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Snöns historia