Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-05-05
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Acedo, Saran R. (form)
Dimensioner
180 x 135 x 18 mm
Vikt
330 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789173435062
Liten handbok i konsten att bli lesbisk (häftad)

Liten handbok i konsten att bli lesbisk

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2014-05-05
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Provocerande, kaxig & rolig handbok i konsten att bli lesbisk. Mian Lodalen och Matilda Tudor guidar dig rätt och lär dig våga säga ja till nya möjligheter. Här blandas expertintervjuer, statistik och personliga betraktelser med illustrationer av Sveriges främsta serietecknare.

Tänk om sexualiteten inte är statisk?
Tänk om alla kvinnor kan finna sin inre flata?
Då skulle bara en galning fortsätta att leva med män i ett ojämställt samhälle.
Eller?

I Liten handbok i konsten att bli lesbisk får du svaret. Expertintervjuer, statistik och personliga betraktelser ger vägledning och du utmanas att våga ta steget över till den andra sidan. Med en stor portion humor argumenterar Mian Lodalen och Matilda Tudor om alla fördelar med ett nytt liv som lesbisk, så som avancemang i karriären, mer pengar i plånboken, bättre sexliv och bättre hälsa. Här får du också de självklara svaren på varför du vill att även din dotter och mormor blir lesbisk, och varför till och med staten skulle tjäna på att alltfler växlar om.

Så vad väntar du på? Med den här boken som guide kan livet ta sig en vändning du inte trodde var möjlig. Livet kan vara outgrundligt och spännande, och det går inte i repris. Så våga säga nej till det invanda och våga säga ja till nya möjligheter. Du kan om du vill. Läs! Och njut sedan.

I boken medverkar flera av Sverige främsta serietecknare som till exempel Liv Strömqvist, Hanna Gustafsson och Nina Hemmingsson. Dessutom intervjuas bland andra Maria Sveland, Nour El Refai, Tiina Rosenberg, Kakan Hermansson och Annika Norlin.

Mian Lodalen är journalist, författare och lesbisk feministikon. Matilda Tudor är doktorand vid Södertörns högskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Liten handbok i konsten att bli lesbisk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lysande bok
  Katarina , 1 juli 2014

  En bok som alla skulle läsa, oavsett kön och ålder. Man får verkligen känslan av att en fantastisk relation finns därute, för alla.

 2. överdriven

  Den saknar humor och belyser heterosexuella förhållanden utifrån föråldrade förhållanden och får det att låta som om homosexuella förhållanden är en dans på rosor helt fria från orättvisor. Fick kämpa mig igenom den och blev mest irriterad av att läsa den.

 3. Flatbibeln
  Patrik , 11 juni 2014

  Eller kanske en skrift för dom som ännu inte kommit ända fram men är på väg att ta steget. Jag tvivlar när jag läser....att det skulle vara så otroligt fantastiskt underbart att vara flata, men ok, Mia och Matilda gör reklam för sin värld och deras kärlek och välmående är dom väl förunnat. Men även en heterokille kan hitta ett och annat att ta vara på i slutet av boken.

 4. Intressant inblick i lesbiskas syn på samhället
  Jonas Möller Nielsen, 10 juni 2014

  Någon handbok i hur man blir lesbisk, eller hittar sin sexualitet för den delen, är boken inte. Titeln är lite missvisande. Däremot ger boken en god och intressant inblick i hur många lesbiska uppfattar det moderna samhället och hur de vill att det förändras.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna