Operation rädda sommarlovet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
258 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173878111

Operation rädda sommarlovet

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-11
135
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
"Om det fortsätter så här måste vi åka till sjukhuset."

Det är sommarlov, men Mio är sjuk. Mamma och pappa är sura och trötta. De verkar nästan strunta i hur Vide och Tintin mår. Det växer taggiga bollar i Vides huvud. Varför bryr sig mamma och pappa bara om Mio? Tänk om alla roliga planer blir inställda? Det får bara inte hända! Med hjälp av farfar planerar Vide att ändra på det. Det är dags för Operation rädda sommarlovet. Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata och blir ofta allvarligt sjuk.

Operation rädda sommarlovet handlar om barns tankar om ovisshet. I denna bok blir Mio allvarligt sjuk och alla roliga sommarplaner riskerar att bli inställda. Mamma och pappa är oroliga, ledsna och trötta, och tvingar Vide och Tintin att åka till farmor och farfar fastän de hellre vill vara på sjukhuset med Mio. Tillsammans med farfar försöker Vide rädda sommarlovet. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. Seriens första bok, Operation slutstirrat, tar upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, tar upp frågor om döden och kom ut våren 2020. Fjärde boken Operation vän i nöd kommer ut september 2020.

Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk , Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Operation slutstirrat och Operation dödsviktigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Operation rädda sommarlovet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok alla borde läsa

  Detta är en lättläst och fin bok som ökar förståelsen för funkisfamiljen. Vi rekommenderar den varmt. Detta är den andra boken i serien och man få följa syskonens känslor när ett stundade sommarlov kanske blir inställt då storasyster Mio blir sjuk och måste läggas in på sjukhus. Mio sitter i rullstol och kan inte prata. Farfar i boken rycker in och Mio tillfrisknar på sjukhuset. Sommarlovet är räddat. Mycket välskriven och fina illustrationer.

 2. Alla borde läsa!

  Vi har läst de två första böckerna om Funkisfamiljen, böckerna skildrar genuint hur det kan vara att vara en funkisfamilj.
  Under berättelsens gång läser vi utifrån brodern Vides perspektiv. Vides storasyster Mio är funkis och kan varken tala eller gå, men hon älskar sockervadd och sprider massor av glädje. I bägge böckerna får vi följa hur Vide försöker hantera de utmaningar och besvikelser som kan uppkomma. Även fina stunder och styrkor lyfts.

  Jag har högläst böckerna för I (5,... Läs hela recensionen

 3. Mycket bra för ökad förståelse!
  Kaffeläsaren, 19 juni 2019

  Operation rädda sommarlovet är den andra delen i serien Funkisfamiljen. Sonen och jag läste den förra när den släpptes 2018, den tyckte vi båda mycket om. Det var länge sen sonen visade så stort intresse för en bok som han gjort för denna. Vi fick den häromdagen och vi har läst båda morgon och kväll i den, flera kapitel åt gången. Normalt tröttnar han ganska fort men inte med den här. Boken handlar om Vide och hans familj. Vide har två syskon, Tintin och Mio. Mio är äldst och funkis och kan v... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner