Operation rädda sommarlovet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
258 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173878111
Operation rädda sommarlovet (inbunden)

Operation rädda sommarlovet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-11
117
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Del 2 i barnboksserien om Funkisfamiljen Funkisfamiljen är en barnboksserie för barn 6-9 år om hur det är att växa upp med ett syskon med funktionsnedsättning, vad gör en människa till det hon är, vad som händer när man dör och om meningen med livet.

Boken är skriven av journalisten Anna Pella som har sin egen familj som förlaga till böckerna. Anna Pellas första bok När du ler stannar tiden är en dagbok till hennes dotter Agnes som föddes med en svår hjärnskada. Den har uppmärksammats i flera stora medier, bland annat i Svt:s program "När livet vänder". Böckerna om Funkisfamiljen handlar om huvudpersonen Vide, 8, samt syskonen Tintin, 5 och Mio, 10 år. Mio har en sällsynt diagnos och kan inte kan gå eller prata.

Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, handlar om ovisshet och om hur det känns för Vide när Mio blir sjuk. Alla roliga sommarplaner riskerar att bli inställda och mamma och pappa är oroliga, ledsna och trötta. De märker inte hur Vide och Tintin mår, och tvingar dem att åka till farmor och farfar fastän de hellre vill vara på sjukhuset med Mio. Tillsammans med farfar försöker Vide rädda sommarlovet. Varje bok i serien Funkisfamiljen handlar om olika jobbiga saker Vide hittar sätt att förhålla sig till. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. Seriens första bok, Operation slutstirrat, tog upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018.

Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen. Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk samt på Libris Lilla nej-boken och Operation slutstirrat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation rädda sommarlovet
 2. +
 3. Operation slutstirrat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation slutstirrat av Anna Pella (inbunden).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Operation rädda sommarlovet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa!
  Barnboksfamiljen, 26 juli 2019

  Vi har läst de två första böckerna om Funkisfamiljen, böckerna skildrar genuint hur det kan vara att vara en funkisfamilj.
  Under berättelsens gång läser vi utifrån brodern Vides perspektiv. Vides storasyster Mio är funkis och kan varken tala eller gå, men hon älskar sockervadd och sprider massor av glädje. I bägge böckerna får vi följa hur Vide försöker hantera de utmaningar och besvikelser som kan uppkomma. Även fina stunder och styrkor lyfts.

  Jag har högläst böckerna för I (5,... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra för ökad förståelse!
  Villivonkansbooks (Örebro), 19 juni 2019

  Operation rädda sommarlovet är den andra delen i serien Funkisfamiljen. Sonen och jag läste den förra när den släpptes 2018, den tyckte vi båda mycket om. Det var länge sen sonen visade så stort intresse för en bok som han gjort för denna. Vi fick den häromdagen och vi har läst båda morgon och kväll i den, flera kapitel åt gången. Normalt tröttnar han ganska fort men inte med den här. Boken handlar om Vide och hans familj. Vide har två syskon, Tintin och Mio. Mio är äldst och funkis och kan v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Operation rädda sommarlovet