Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2011-03-29
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Ristilä, Kai (form) / Enhörning, Louise (foto)
Dimensioner
288 x 230 x 17 mm
Vikt
1020 g
SAB
391.022094,Ihk
ISBN
9789174241181
Kungligt snygg : mäktiga modedrottningar och stilsäkra prinsessor (inbunden)

Kungligt snygg : mäktiga modedrottningar och stilsäkra prinsessor

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2011-03-29

Slutsåld

Från att ha varit trista tanter i dräkt och hatt har en handfull kungligheter klivit fram i rampljuset och blivit fullfjädrade stilprinsessor med stylister, designerdräkter och exklusiva handväskor.
Modejournalisten Ebba von Sydow har i flera år rapporterat om kungligheter och mode som medarbetare på Expressen, Veckorevyn och SVT. Här gör hon en färgsprakande, bildspäckad djupdykning i fenomenet ?kunglig stil?. En stil som kännetecknas av makt, elegans och klass - samtidigt som dagens unga kungligheter vill signalera att de är moderna kvinnor i tiden. De har också blivit viktiga marknadsföringspelare för sin nations mode. Och så fort de köper en alltför dyr väska rasar pressen ?

Kungligt snygg är en vacker och inspirerande bok fylld med handfasta stiltips om bästa basplaggen och hur du bygger upp en kungligt bra garderob. Boken kartlägger de nordiska kronprinsessorna Victoria av Sverige, Mary av Danmark och Mette-Marit av Norge, samt holländska kronprinsessan Máxima som gör succé med sin färgstarka Jackie Kennedy-look. Konkreta knep blandas med tillbakablickar, stilstudier och porträtt av dessa kvinnors spännande livsöden.
Dessutom analyseras världens främsta kungliga stilikoner, Farah Diba från Iran, skådespelerskan Grace Kelly, sedermera furstinna i Monaco, prinsessan Margaret och prinsessan Diana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebba Von Sydow

Bloggat om Kungligt snygg : mäktiga modedrottningar ...