Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2016-03-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Englander, Peter (foto) / Carlsson, Peter (foto)
Illustratör/Fotograf
Lukas Möllersten
Dimensioner
237 x 182 x 40 mm
Vikt
1052 g
SAB
Qe
ISBN
9789174245394
Om konsten att odla det omöjliga (inbunden)

Om konsten att odla det omöjliga

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-11
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad sägs om fikonträd på friland i Växjö? Vinrankor i Luleå? Övervintrande olivträd på Österlen? Trots röster från alla som vet - och plantskolans etiketter - som enstämmigt säger " Du kan inte odla de växterna där!", har Peter Englander ett annat budskap: Växterna hör dig inte och kan inte läsa informationen på sina etiketter.

I Om konsten att odla det omöjliga beskriver Peter Englander underhållande och inspirerande, ackompanjerat av vackra bilder, hur du kan göra i trädgården för att förbättra förutsättningarna för växter från varmare trakter i hela världen och få dem att trivas i vårt nordliga och lite bistra klimat. Han berättar entusiastiskt om både positiva upplevelser och misstag från sina år i trädgården och bjuder på anekdoter om allt från hur han en gång använde sin son som tumstock till hur den kinesiska klätterväxten blåregn kom till Europa. I boken finns en genomgång av generella strategier rörande jord, vind, vatten och värme. Här delar Peter generöst med sig av mångårig kunskap som kan hjälpa odlaren att kapa minst två växtzoner i sin trädgård. Han ger också mer detaljerade tips kring de egna "omöjliga" växtfavoriterna och förklarar hur du kan tänka kring läge, jord, vintertäckning och liknande, men också hur du mer specifikt bör behandla växten i de olika zonerna för att lyckas.

Boken inleds med en entusiasmerande del där Peter beskriver hur han själv tänker kring "zonknäckeri" och hur historiska personer, liksom han själv, har längtat efter - och lyckats - flytta botaniska skönheter hundratals mil från sin födelseort. Därefter kommer en genomgång av generella strategier du kan tillämpa om du vill utmana din tilldelade odlingszon. I den avslutande delen porträtterar Peter Englander över 100 växter. Med mängder av vackra bilder och rikt berättande beskriver han bland annat historien bakom växterna, vilka naturliga förutsättningar de hade från första början och hur du kan tänka och göra för att få dem att trivas i vårt klimat. Porträtten är uppdelade i kategorierna träd, buskar, klätterväxter och krukodlade växter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om konsten att odla det omöjliga
 2. +
 3. Första spadtaget : historien om min villaträdgård och några till ...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första spadtaget : historien om min villaträdgå... av Peter Englander (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om konsten att odla det omöjliga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Se möjligheterna.
  yvonne liström, 27 december 2016

  Englander lockar till nya utmaningar inom odlandets glädje. Vem kan vara utan ett orangeriet efter att ha läst boken? En längtan efter vinterhuset för det ömtåliga väcks även om det aldrig blir en realitet. Kuriosa och historia kring växterna blandas med handfasta råd. Roligt och lättläst, vilket emellanåt blir lite väl tramsigt för mig. En bok för fåtöljens mys i juletid.

 2. CB
  CB, 8 december 2016

  Min trädgårdsguru Peter Englander ger inspiration och stöd till att våga sig på det omöjliga att odla hemma i den egna trädgården. Vackert utformad bok, härlig design och vackra bilder, underbara texter med skön känsla. Köp den, läs den och njut av den. Rekommenderas verkligen!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Englander

 • Första spadtaget : historien om min villaträdgård och några till ...

  Peter Englander

  Det här är historien om hur ett litet femtiotalshus, omgivet av förvuxna barrträd och buskar, får en ny trädgård. Eller rättare sagt får sin gamla trädgård omdanad och upprustad. Hur skapar man egentligen en egen trädgård när det redan finns en ex...

 • Medelhavsträdgård på svenska

  Peter Englander

  "Låt mig bara säga en sak, så vi får det undanstökat. Jag älskar Medelhavet. Min kärlek är villkorslös och det handlar inte om någon hastigt övergående kärleksaffär, även om avståndet ibland kan kännas tröstlöst. Den här boken är en kärleksfö...