Grill : Bonniers stora bok om att grilla (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-04-05
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Wettainen, Stefan (foto)
Dimensioner
285 x 200 x 20 mm
Vikt
1235 g
SAB
Qcaat
ISBN
9789174245554

Grill : Bonniers stora bok om att grilla

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2016-04-05
200 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter - eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.

Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel - såser, tillbehör, huvudrätter - ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.

Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grill : Bonniers stora bok om att grilla
  2. +
  3. Paul grillar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul grillar av Paul Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grill : Bonniers stora bok om att grilla