Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rebecka Martinsson (del 3)
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2009-08-20
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789174290523
Svart stig (pocket)

Svart stig

(34 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2009-08-20
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
?Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm. Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom. Han tog några springande steg i mörkret, sedan kom en kraftfull stormby. Den fällde honom nästan till marken.Då förstod han att han var i fara. Alla ölen också i kroppen, blodet låg liksom precis under huden. Om han inte lyckades ta sig någonstans mycket fort så skulle han frysa ihjäl.?En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svart stig
 2. +
 3. Det blod som spillts

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det blod som spillts av Åsa Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Svart stig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok
  Nita, 11 mars 2015

  Alla böcker av Åsa Larsson tycker jag är mycket bra, den här en av de bättre.Välskriven och hon har läst på ang fakta i boken.

 2. Alla Åsa Larssons böcker har jag läst.
  Michelina, 29 oktober 2014

  Hon har ett mustigt och roligt språk och så mycket spänning i sina böcker. Hoppas hon fortsätter skriva om Kiruna.

 3. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Äntligen någon som skriver om Norrbotten.

 4. En oerhört spännande bok. som är otäckt...
  Eivor Israelsson, 17 maj 2013

  En oerhört spännande bok. som är otäckt verklighetsförankrad, vad som skulle kunna hända när längtan efter rikedom och makt blir för stor. Jag kunde inte släppa boken förrän sista sidan var konsumerad och sedan fanns den kvar i mina tankar resten av veckan, ända tills jag fick sätta tänderna i nästa fantastiska bok av Åsa Larsson!

 5. Långt ifrån perfekt!
  Malin H, 3 juni 2012

  Åsa Larssons karaktärer och miljöbeskrivningar är i det närmaste perfekta men det räcker inte för att en bok ska bli perfekt. I de två första av Larssons böcker är det mycket fokus på kristendomen men här har det försvunnit, vilket jag är oerhört glad över. Dock är det fortfarande ingenting som griper tag i mig. Jag tycker inte att boken är spännande, jag tycker att det är ett lite märkligt språk och jag tycker definitivt att boken är alldeles för seg. Många säger att Åsa Larsson är den bästa... Läs hela recensionen

 6. Otroligt bra!
  Glada Vickan, 10 maj 2012

  Hittade den här boken bland second hand böckerna i Svenska Kyrkan i London och tog den utan större förhoppning om att den skulle vara något att komma ihåg - men vilken överraskning jag fick!! Åsa skriver superbt medryckande och låter läsaren följa med in i de olika personernas tankevärld och se allt från deras vinkel. Jag kom på mig själv med att helt förstå varför boven i dramat handlat som han gjorde. Hade jag inte jobbat heltid hade jag läst ut boken på tre dagar. Kommer helt klart läsa de andra böckerna i samma serie.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Svart stig