Ängelns lek (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De bortglömda böckernas gravkammare (del 2)
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Yvonne Blank
Originaltitel
El juego del ángel
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 110 x 28 mm
Vikt
290 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290998
Ängelns lek (pocket)

Ängelns lek

(52 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket Svenska, 2010-04-15
59
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Barcelona på 1920-talet. De fördömdas stad.     Den unge David Martín har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen El Raval. Han arbetar som journalist men skriver också skräckromantiska berättelser och är på väg att slå igenom som bestsellerförfattare. Men allt blir inte som han tänkt sig. Hans liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria. Och det kontrakt han tecknat med förläggarna Barrido och Escobillas visar sig vara ett slavkontrakt.     En dag får David ett brev, med ett lacksigill i form av en ängel, från en mystisk man som kallar sig Andreas Corelli. Han påstår sig vara förläggare och ger David ett erbjudande som han inte kan motstå: han vill att David ska ägna ett år åt att skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar – och kanske något annat…      Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Corelli tycks dyka upp överallt i hans liv, och tycks veta allt om honom.      I det hus där David slagit sig ner har det tidigare bott en annan författare, som ingått samma avtal med Corelli som David – och som sedan hittats död, kanske mördad. David börjar forska i fallet – och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg.
Ängelns lek förflyttar oss på nytt till den Barcelonas skymningsvärld och ”De bortglömda böckernas gravkammare” som vi lärde känna i Carlos Ruiz Zafóns förra bok, Vindens skugga. I denna nya äventyrsrika och fantastiska berättelse visar Zafón än en gång vilken unik och mästerlig författare han är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ängelns lek
 2. +
 3. Himlens fånge

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Ängelns lek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Grymmaste serien.!

  Byggnaden liknade en gammal kyrka som såg ut att ha legat på botten av ett träsk 100 år. Två steg upp, Isaac Monfort, en tunnhårig medelålders man med genomträngande blick och ett ansikte som förde tankarna till en rovfågeln är ställets beskyddare. På en stor träport med en klapp i form av en leende bronsdjävul, befinner sig Sempere med Martin, författaren där han får den 1a & viktigaste regeln: "att inte berätta för någon om det han ser där"
  Dörren har reglar och sprintar och järnstänge... Läs hela recensionen

 2. Nobelpristagare ?
  Per Danielsson, 6 september 2018

  En ordvrängare och berättare av högsta klass. En bok och en bokhandel går att skapa spänning och historia
  omkring. Här är Zafon svårslagen. Per Danielsson

 3. Inte bra
  Äpplet, 7 januari 2017

  Jag har lyssnat på ljudboken.
  Tyckte mycket om den första boken, Vindens skugga,och blev tyvärr besviken på Ängelns lek. Upplevde den som ganska ojämn och stundtals rörig. Kanske är den mer begriplig som bok och en kan bläddra tillbaka. Tycker den är överdrivet mystisk och övernaturlig på vissa ställen och ibland nästan löjlig. Som sagt, jag är besviken och tveksam till om jag ger mig på den tredje boken. Synd!

 4. Mystik och vacker språk.
  bonadea, 21 april 2016

  Älskar Carlos Ruiz Zafons språk, hans böcker är mystiska och vackra. Har läst vindens skugga och bkev förälskad i både handling som språk, och när man läser en andra bok av en författare man gillar kan man inte låta bli att jämföra. Ängelns lek är minst lika bra , och fast böckerna påminner varandra så är de unika i sitt slag .

 5. Älskar varje mening
  Britt Axia Aximon, 29 juni 2015

  Jag har på kort tid slukat allt jag kommer över av Zafon, och vill bara ha mer. Älskar språket och berättelserna.

 6. Väldigt spännande bok! Zafón är väldigt skicklig i...
  Linnéa, 15 januari 2014

  Väldigt spännande bok! Zafón är väldigt skicklig i sitt berättande och det är svårt att förutse vad som kommer att hända. Tycker man om "Vindens skugga" kommer man älska även denna bok.

 7. Fantastisk saga
  Tove, 12 juni 2012

  Jättebra, spännande, välskriven saga! Man blir fast, och den räcker länge!

 8. Fantastisk!
  Adriana, 12 januari 2012

  Helt Klart en av de bästa böckerna jag läst! Mystiskt, hänförande och spänningsfylld!

 9. SÅ BRA!
  annika, 13 januari 2011

  Tveklöst en av de bästa böcker jag läst på flera år, man blir fast vid första sidan! Underbart språk, vackra scenarion (jag såg verkligen hur vacker den skulle bli som film) och sjukt spännande. Det finns inga ord som rättfärdigar den här magnifika boken. Den som ännu inte läst Ängelns Lek har definitivt något att se fram emot!

 10. Ingen skriver som Zafon!
  Linn, 9 september 2010

  Jag kastades in i en historia så unik att jag aldrig skulle kunna återberätta den. Boken man slår ihop känns som en helt annan än den man började på. Och än en gång målar Zafón upp ett liv i Barcelona med ett språk man inte tror möjligt. Även om storyn i Ängelns Lek inte riktigt når upp till Vindens Skugga-nivå så är det en alla bokälskare borde läsa. Carlos Ruiz Zafon kan trolla med ord!

 11. Carlos Ruiz Zafón kan sin berättarkonst
  Bookis, 16 juli 2010

  Carloz Ruiz Zafón skriver romaner som får mig att rysa, vilja läsa mer, lösa problem och ständigt ruska om karaktärerna. Ruiz Zafón har fått mig att förundras över Barcelona, dess mystik och de tydliga miljöerna som han målar upp. Jag är helt såld och hoppas att författaren snart följer upp med fler böcker i samma stil.

  Ängelns lek är uppföljaren till Vindens skugga. Än en gång får vi nöjet att träffa herr Sempere i Sempere & Söners Bokhandel, promenera på de mystiska gatorna i Barce... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Carlos Ruiz Zafón

Bloggat om Ängelns lek