Idioten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
757
Utgivningsdatum
2012-01-18
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Staffan Dahl
Originaltitel
Idiot
Medarbetare
Stoyanov, Tzenko (form)
Dimensioner
178 x 110 x 45 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292312

Idioten

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-01-18
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Idioten är en av Fjodor Dostojevskijs allra främsta romaner. Dess hjälte, furst Myskin, är en av den ryska litteraturens mest betagande karaktärer - en överkänslig livsfrämling i en självisk och brutal omgivning. Myskin, just hemkommen från en sjukdomsvistelse i Schweiz, kastas in i Petersburgs socitetsliv. Där förälskar han sig i Natasia och Aglaja - två av världslitteraturens mest fascinerande kvinnogestalter. Inför öppen ridå utspelas fruktansvärda tragedier, groteska farser och erotiska dramer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idioten
 2. +
 3. Anteckningar från källarhålet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anteckningar från källarhålet av Fjodor Dostojevskij (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Idioten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Idioten, är det jag?
  Arne Nilsson, 11 april 2018

  Jag hade hört fina ord om detta Dostojevskij-storverk. Jag var av dessa anledningar mycket angelägen om att läsa denna bok. Men det tog inte många sidor tills jag var vilse. Är det jag som är idioten? Eller är det kanske Dostojevskij? Eller kan det vara så att vi alla är idioter? Kanske av den anledningen är vi så betuttade i begreppet Gud. Mycket existentiella frågor har väckts i mitt arbetarklass huvud. Dessa frågor måste väl vara värda någonting? Av dessa anledningar rekommenderar jag den... Läs hela recensionen

 2. Extremt seg och tråkig
  Per (Handen), 2 juli 2016

  Hur man kan tycka den här boken är det bästa som skrivits är mig fullständigt främmande.

  Språket är jobbigt men framförallt så är boken invecklad och tråkig. Jag fick verkligen kämpa mig igenom den. Om du inte är hipster eller extrem boknörd så är nog detta inget för dig.

 3. Idioten av Idor Dostojevski
  kristina lindgren, 14 april 2015

  Denna bok anses av många som den bästa roman som skrivits och jag förstår varför.
  Språket är fängslande och boken är på ett sätt lättläst men ändå inte. Det svåra är att hålla en röd tråd i handlingen,mycket på grund av alla namn och vem som hör ihop med vem. Boken kräver att den läses koncentrerat och ej långa uppehåll,då måste jag gå tillbaka för att hålla reda på personerna.Slutet är på sätt och vis oväntat och då förstår jag också varför boken heter Idioten.

 4. Detta är den i mitt tycke bästa romanen som någonsin...
  Stefan Sandström, 1 maj 2013

  Detta är den i mitt tycke bästa romanen som någonsin har skrivits. Jag läser den om och om igen vart femter eller så. Finns det någon större författare än Fjodor Dostojevskij?

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Fjodor Dostojevskij