Nässlorna blomma (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2015-08-25
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
191 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294910
Nässlorna blomma (pocket)

Nässlorna blomma

(24 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-08-25
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nässlorna blomma är än idag en ovanligt omskakande läsupplevelse. Å ena sidan skildrar berättelsen om sockenpojken Martin Tomasson och hans öden på de gårdar där han ackorderas ut en ensamhet som ter sig närmast avgrundsdjup. Han förlorar ju i stort sett alla människor som betyder någonting för honom: båda föräldrarna, den älskade storasystern och så till slut fröken Tyra på "hemmet". Bokens sista mening lyder: " Nej! Hon är död!!!" Å andra sidan gestaltar Nässlorna blomma lika övertygande Martins envisa och okuvliga överlevnadsvilja, hans förmåga att trots allt söka det ljusa i tillvaron.Det är denna mirakulösa balans som Staffan Söderblom tar fasta på i sitt efterord, där han visar hur Martinsons språk " mot alla stil- och berättarregler " instinktivt skiftar med de olika livslägen Martin befinner sig i.

Nässlorna blomma publicerades första gången 1935 och betraktas vanligen som Martinsons huvudverk på prosa. Vägen ut, fortsättningen på berättelsen om Martin Tomasson, blir den tionde och sista volymen i nyutgivningen av Martinsons verk ( hösten 2001).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nässlorna blomma
 2. +
 3. Vägen till Klockrike

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen till Klockrike av Harry Martinson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nässlorna blomma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Martinsons barndom och ungdom
  Andös, 8 februari 2024

  Att på nytt läsa denna bok som jag läste på gymnasietiden var en stark upplevelse.Vilken uppförsbacke! Samtidigt har många unga idag lika tufft, men av andra sammanhang. Man blir fylld av tacksamhet för att ha fått leva ett enkelt liv.

 2. Ömhetstörst
  Ewa Andersson, 6 januari 2017

  Jag är mycket imponerad av Harry Martinsons språk, det är ett sjungande språk, en gammalsvenska, det känns glatt och välkomnande trots att det måste vara svåra minnen. Kan det vara ett sätt att hålla distans, att se på det utifrån, men samtidigt har han en närvaro i tiden och i Martins tankar. Det är inget missbruk av ord, beskrivningen av natur och miljöer blir aldrig överdrivna, tvärtom så precisa. Människoporträtten är både ömsinta och ibland komiska. Martinson svartmålar ingen, istället v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Harry Martinson