Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-03-18
Förlag
Folkuniversitetets förlag
ISBN
9789174347371
Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck (e-bok)

Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2019-03-18
186
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De fasta uttrycken i svenska språket är ofta svåra att förstå för studerande med utländsk bakgrund och blir därför ofta ett hinder vid språkinlärningen.

Svenska idiom ger läsaren unika möjligheter att lära sig de mest centrala uttrycken i svenska språket med hjälp av inbyggda nycklar och länkar.

Uttrycken definieras i två steg, dels i form av förklaringar, dels i en vardagsnära kontext som visar typisk användning av uttrycket.

Vid synonyma uttryck fungerar sökordet som länk till andra uttryck i ordboken, vilket leder till fördjupad förståelse. Ordboken innehåller cirka 5000 fasta uttryck.

Övningsboken behandlar flera hundra frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Luthman

  • Svenska idiom övningsbok

    Hans Luthman

    Ha en räv bakom örat. Visa framfötterna. Lägga sin näsai blöt ... De fasta uttrycken i svenska språket är svåra att förståför studerande med utländsk bakgrund och blir därförofta ett hinder vid språkinlärningen. Svenska idiom - övningsbok be...

  • Innovationsresan : banar väg för din idé!

    Hans Luthman

    Innovationskraften flödar i Sverige. Oftast når dock de flesta uppfinningar inte längre än till byrålådan, eftersom enskilda innovatörer känner sig osäkra och inte hittar vägar för att vidareutveckla sina idéer. Processen tycks både komplicerad oc...