Kvacksalveri! : från blodiglar till detox (inbunden) Kvacksalveri! : från blodiglar till detox
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
218 x 160 x 32 mm
Vikt
718 g
SAB
Vml:k
ISBN
9789174694161
Kvacksalveri! : från blodiglar till detox (inbunden)

Kvacksalveri! : från blodiglar till detox

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-24
109 209 Du sparar 100 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag är en rätts skeptisk person. Men som bibliotekarie är jag omgiven av böcker om diverse hälsometoder och allt är ju så trovärdigt. Därför blir min inre skeptiker väldigt glad över boken Kvacksalveri av Peter Olausson. Här kan jag frossa i faktagranskning av aromaterapi, detox, kristallhealing m m. Säkert kan boken röra upp många känslor."

Växsjöbibblan

Vad är kvacksalveri? Hur har det sett ut genom historien? Vad är riskerna med dagens alternativmedicinska behandlingar?

På 1870-talet kunde det rekommenderas att skölja ner tre levande daggmaskar med en sup fotogen mot halsåkommor. Ännu äldre är tron på de fyra kroppsvätskorna och deras betydelse för hälsan. Men kvacksalveri hör inte bara till historien. Många äter hälsokost, gör detox, får healing och akupunktur.

I Kvacksaliveri! får du lära känna alla de behandlingar och medel som genom historien ofta skadat mer än de gjort nytta. Det är fascinerande beskrivningar av ibland bisarra metoder som många ändå väljer att tro på, i jakt på hälsa och välbefinnande.

Akupunktur - aromaterapi - ayurveda - detox - hälsokost - homeopati - kinesiologi - kvantmedicin - ormolja - vaccinmotstånd - vitaminer - levande blodanalys - öronljus - kolloidalt silver - kraniosakral terapi - humoralpatologi - hysteri - psykisk kirurgi - och mycket mer.

PETER OLAUSSON har i många år och i många böcker jagat faktoider, dvs fakta som vid en närmare granskning visar sig inte stämma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvacksalveri! : från blodiglar till detox
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvacksalveri! : från blodiglar till detox. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lever tyvärr inte upp till förväntningarna!
  Elle , 20 december 2023

  Författaren verkar drivas av en iver att hitta vad som är sant och vad som är falskt. Men hen måste nog först börja med titta noga på sina egna fördomar om det man ska betrakta. Ämnet i sig är intressant men resultatet blir helt enkelt på för låg nivå.

 2. Alldeles för enkelspårigt innehåll
  Adrian, 18 oktober 2021

  Jag köpte boken för att jag var intresserad av att förstå hur en mainstream-VoF:are tänker.

  Samtidigt som författaren har gjort en rätt så bra och omfattande research i många av de alternativmedicinska ämnen som avhandlas så kommer han i de flesta fallen till slutsatsen om att inga av de funkar. Argumenten till varför de inte funkar är heller inte särskilt väl underbyggda utan tycks mer handla om godtyckligt tyckande - något som blir tröttsamt och negativt att läsa.

  Förfat... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Olausson