Vild : hur jag gick vilse och hittade mig själv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2013-12-13
Förlag
Månpocket
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Wild
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
195 g
SAB
Lz Strayed, Cheryl
ISBN
9789175032917

Vild : hur jag gick vilse och hittade mig själv

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-12-13

Slutsåld

När Cheryl Strayed är tjugotvå år rasar hennes liv samman. Hennes mamma, som bara är drygt fyrtio år gammal, insjuknar oväntat i en agressiv cancer och avlider hastigt. Hennes ursprungsfamilj, brodern, styvfadern, splittras och tappar sakta men säkert kontakten. Cheryl flyr vardagen och sin man, inleder affärer med en rad olika män varav en är narkoman och snart går också hon på heroin. Hennes äktenskap kraschar naturligtvis. På några få år har hon förlorat allt. Framför allt tron på sig själv. Men någonstans i en spiral som bara pekar neråt föds idéen om att under tre månader lämna allt och ge sig ut på en vandring från Mexiko till den kanadensiska gränsen. Leden heter Pacific Crest Trail, är knappast mer än ett streck på kartan och verkligen ingenting för amatörer. Vild handlar om denna livsavgörande färd. Cheryl går ensam genom snö och öknar, i för små kängor och med för tung ryggsäck, och möter skallerormar, björn och andra vandrare - de som blir vänner för livet, och de som vill utnyttja att hon är en ensam kvinna. Hon begår alla fel man kan tänka sig, men lär sig av misstagen och långsamt mognar insikten om att hon nog kan börja tycka om sig själv igen.

Mot alla odds kämpar Strayed på under den hundra dagar långa vandringen som först bryter ned henne, men gör henne starkare och slutligen hel igen. Vild är en drabbande skildring av en ung kvinnas kamp med sig själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vild : hur jag gick vilse och hittade mig själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken bättre än filmen
  Ralf, 8 februari 2015

  Boken är ingen ren reseskildringsbok utan en Självbiografisk bok som ger en bra bild av författarens uppväxt och hennes vandringen på delar av Pacific Crest Trail där hon gör en inre mognad. Boken skildrar hennes USA med en vardagsnära bild.
  Trots sin längd är boken lättläst.

 2. Du kan, du vill, du vågar ;)
  evasevalla, 25 juli 2014

  Skrattade så jag grät i vissa avsnitt, för trots att det här är något av en överlevnads roman verkar den skriven av någon som inte tar sig själv på så stort allvar o med mer än en gnutta jävlar anamma i kroppen. Det är en inspirerande, modig, självutlämnande o naken berättelse som man kan känna igen sig i och som gett mig modet att ge mig ut på en egen vandring... Läs den

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cheryl Strayed