Den svavelgula himlen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Månpocket
Dimensioner
185 x 115 x 35 mm
Vikt
253 g
SAB
Hcd
ISBN
9789175038100
Den svavelgula himlen (pocket)

Den svavelgula himlen

(49 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-05-03
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Och jag gick hemåt och tänkte att jag kanske måste skriva en berättelse trots allt. En berättelse inte bara om Stella och Alex och mig och våra föräldrar, utan också om barnen, om Sandi och Amir och Tommi Hjelt. Och jag tänkte att den berättelsen måste bli mycket sannare än de andra berättelserna jag skrivit. För att vi levde i den tid vi levde i. För att det finns mörker, och för att det finns ljus. Och så nästa motvilliga tanke: att i så fall skulle jag också tvingas möta ljuset och mörkret i mig själv.

Den svavelgula himlen spänner från det solblekta 1960-talet till vår mörka tid. En Helsingforspojke växer upp i skuggan av den välbärgade och mäktiga familjen Rabell, som har en ståtlig gård i närheten av hans föräldrars enkla sommarstuga. Pojken blir vän med den självsäkre Alex och får vistas nära familjen, som bär på hemligheter under den polerade ytan. Men han blir också förälskad i Alex lillasyster Stella Rabell. Deras band är starkt men relationen är skoningslös, och genom decennierna kretsar de två ständigt kring varandra utan att kunna välja eller välja bort kärleken, samtidigt som den stora världen förändras och tränger in i deras liv.Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång. Här finns författarskapets alla signum och i romanen hörs ekon från Kjell Westös tidigare verk. Men laddningen är starkare och svärtan djupare än förr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svavelgula himlen
 2. +
 3. Där vi en gång gått

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där vi en gång gått av Kjell Westö (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den svavelgula himlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  40-talist, 16 september 2018

  Gör ett allvarligt försök att greppa stora livsfrågor i vardagen - bra! Snävt finlandssvenskt perspektiv - trist. Grabbigt men utan stor hjälte - bra.

 2. Rekommenderas
  Mr Rabell , 26 augusti 2018

  Boken har ett vardagligt och läsvänligt tilltal men ändå ett smått poetiskt språk. Bitvis vemodigt beskrivet hur vi förändras med tiden på vägen fram genom livet.
  Intressanta personbeskrivning. En bok som inte går att lägga ifrån sig!

 3. En bok att långta hem till
  Simonsesar, 2 augusti 2018

  Intressant att läsa en bok som utspelar sig i Helsingfors. Lugnt tempo, men ändå händelserik. Hög igenkänningsfaktor. På slutet kanske han ville ha med alltför många aktuella skeenden. Rekommenderas verkligen, jag vill läsa mer av Westl!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö