Malmö då och nu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2018-10-01
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
238 x 207 x 27 mm
Vikt
947 g
SAB
Ncbaz Malmö
ISBN
9789175457840
Malmö då och nu (inbunden)

Malmö då och nu

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-01
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fängslande foton och berättelser om det försvunna Malmö.

Man kan luras att tro att Malmö just nu genomgår sin största förändring. Men det är inte sant. I 800 år har staden förändrats, utvecklats och omdanats. Gång på gång.

Sydsvenskan-journalisten Martin Andersson ger oss i boken Malmö då och nu en bildrik och nostalgifylld skildring av Malmös spännande historia.

Malmö då och nu innehåller trettio texter i en eller annan form tidigare publicerade i Sydsvenskan under vinjetter Försvunna Malmö. Texterna spänner över epoker och tar upp olika platser och byggnader i Malmö. Bland dessa miljöer möter läsaren olika människor: Kvinnan som byggde Zlatans hus, utopisten som ville se ett jämlikt samhälle, cykelpionjären som blev Malmös första fotbollstränare, den tyske juden som gav oss violdoftande tvättmedel, cirkusdirektören som slog sig ner i Fosie, guld- och silversmederna som levde tillsammans, mamsellen som donerade sina pengar till katterna, änglamakerskorna som verkade i det dolda och Malmös första kvinnliga politiker som motionerade rörande feminina behov.

De fängslande fotografierna i boken väcker inte bara nostalgiska känslor för Malmöbor utan framkallar även en tydligare bild av det gamla Malmö. Det är en förutsättning för att äkta malmöiter nya som gamla ska en chans att förstå nutiden och framtiden.

Pressröster om boken:

»Det är ett generöst urval välskrivna artiklar som inspirerar inte minst genom sina många utsökta bilder ... De har inte endast som syfte att roa eller väcka nostalgi utan också att gamla och nya Malmöbor ska lära känna stadens historia för att därmed kunna förstå dess samtid.« Bibliotekstjänst

»En ytterst trevlig bok som bidrar till att öka känslan av närvaro i det förlidna Malmö. Det bildar därmed en grund för en förståelse av Malmös utveckling och de drivkrafter som kan hittas där.« Svensk Tidskrift

»Som helhet är det en fascinerande och tankeväckande läsning från en stad, som idag är stadd i stor utveckling.« Släktforskarföreningen DIS
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Malmö då och nu
  2. +
  3. Värnhem och Östra Förstaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värnhem och Östra Förstaden av Christian Kindblad (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Malmö då och nu. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Malmöhistoria
    Rosba, 11 mars 2019

    En intressant bok som belyser Malmös historia i både då- och nutid. Det är trevligt för infödda och inflyttade Malmöbor att få stadens historia till livs i både text och bilder. Jag kan varmt rekommendera denna mycket läs- och sevärda bok.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Malmö då och nu