Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 3)
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2015-08-13
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
228 g
SAB
Hce
ISBN
9789176455968

Den grymmaste månaden

(40 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-08-13
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | THE NEW YORK TIMES

Välkommen till Three Pines, där den grymmaste månaden är på väg att leva upp till sitt namn. Det är vår i detta pyttelilla, bortglömda samhälle; träden har fått knoppar och de första blommorna kämpar sig fram genom den nyligen töade marken. Men allt är inte förutbestämt att återvända till livet .
När några bybor bestämmer sig för att fira påsk genom att hålla en seans på Old Hadley House hoppas de kunna befria byn från dess ondska. Men i stället dör en av deltagarna av skräck. En naturlig död? Eller har offret på något sätt fått hjälp på vägen?
Den briljante, medkännande kommissarie Armand Gamache från mordroteln vid Sûreté du Quebec får ta hand om utredningen. Ett fall som tvingar honom att konfrontera sina egna såväl som den skenbart idylliska byns demoner.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

LOUISE PENNY är en internationellt hyllad kanadensisk deckarförfattare som översatts till 26 språk och sålt över 3 miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckare - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger.

»Titeln är en metafor inte bara för månaden april utan också för kommissarie Gamaches privata och yrkesmässiga utmaningar något som gör Den grymmaste månaden till den hittills bästa boken i serien.« | SARAH WEINMAN

»Kommissarie Gamache är en fenomenalt komplex och engagerande huvudperson, förutbestämd att bli en av de klassiska deckarkaraktärerna.« | KIRKUS REVIEWS

»Leta inte efter Three Pines på en karta även om Louise Penny har gjort byn och dess invånare så realistiska att du mycket väl skulle kunna försöka hitta den.« | THE CHICAGO TRIBUNE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den grymmaste månaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En välskriven och trevlig pusseldeckare
    EMH, 20 februari 2016

    En trevlig och oblodig klassisk pusseldeckare. Spännande och underhållande. Den utspelar sig som de övriga Gamache-deckarna i den lilla fiktiva kanadensiska byn Three Pines. De minst sagt udda invånarna hittar på diverse upptåg. Denna gång är det påsk och man håller på att gömma målade ägg som barnen skall leta reda på.

    En seans i ett övergivet gammalt hus blir också scenariot för deras påhittighet. Javisst en riktig spökhistoria! Penny beskriver de olika invånarnas egenheter med hum... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Penny