Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 1)
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2016-06-13
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
Still Life
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789176459942

Mörkt motiv

(68 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-06-13
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vald till en av de 100 bästa deckarna genom tiderna av Lotta Olsson i DN!

Vinnare av CWA New Blood Dagger, Arthur Ellis Award och Anthony Award.

»Gamache är en fenomenalt komplex och engagerande huvudperson, förutbestämd att bli en av de klassiska deckarkaraktärerna.« | KIRKUS REVIEWS


Kommissarie Gamache och hans team vid Québec-polisen kallas till Three Pines, en ödsligt belägen by söder om Montréal, för att utreda ett dödsfall. Det är den vänliga gamla damen Jane Neal som verkar ha träffats av en pil på avvägar.
Lokalbefolkningen tror att det rör sig om en jaktolycka, eftersom jakt med pil och båge är vanligt i trakten. För vem skulle vilja döda rara Jane Neal även om hon hade sina egenheter? Det har ju alla i byn
Men ju mer Gamache nystar i mordet, desto fler hemligheter kommer i dagen, och snart står det klart för honom att det inte alls rör sig om en jaktolycka, utan om något betydligt otäckare.
Mörkt motiv är den första boken i serien om Armand Gamache.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

»Penny vrider till reglerna från deckargenrens guldålder på ett raktigenom modernt sätt.« | LOS ANGELES TIMES

»Att jämföra Louise Penny med Agatha Christie är att underskatta henne.« | BOOKLIST
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkt motiv
 2. +
 3. Nådastöt / Den grymmaste månaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nådastöt / Den grymmaste månaden av Louise Penny (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Mörkt motiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fenomenalt!
  Cathrine Danielsson, 10 augusti 2023

  Är helt förälskad i den här serien av Louise Penny, hon skriver och berättar om allt så ingående att man helt enkelt är i själva boken och man vill bara inte hoppa ur! Jag har inte ord att beskriva böckerna rättvist men de är helt underbara!!

 2. Nope
  Bokhyllaniskuggan, 15 mars 2023

  ❥ DNF: Nää det här med mysdeckare är inte min grej. Seg och pladdrig. Tog inte många sidor innan jag gav upp. Tyvärr inte en bokserie för mig.

 3. Komplicerad

  Ingen spänning komplicerad skriven och tråkig tar lång tid att komma in i handlingen, kan inte förstå hur denna bok kan få högre betyg än 1 skulle noll finnas skulle den få det

 4. Besvikelse!
  Johan Nygren, 14 maj 2021

  Vad jag inte förstod när jag läste DN-recensentens betyg "En av de hundra bästa deckarna genom alla tider" var att hon måste ha varit ironisk. Eller sinnesförvirrad.

  En riktig skitdeckare. Mer en töntig "feel good"-roman än den unika berättelse jag väntat mig få ta del av.

  Det finns så mycket bra litteratur, så köp och läs INTE!

 5. Som Morden i Midsomer
  Josefin, 21 december 2020

  Åh hej vad jag blev besviken. Jag föll för de väldigt snygga omslagen och snack om prisbelönt serie, men nä. Lika småputtrigt som Morden i Midsomer. Stereotyper som ung tjejpolis som är impad av Den Stora Kända Polisen. En galen tant som gapar och skriker, en trött och illaluktande hund, bögparet osv.

 6. Louise Penny
  Maj-Lis Zuddas, 25 april 2019

  Hennes böcker är inte bara välskrivna de är också gastronomiska upplevelser. Tempot är lugnt och behagligt. Man vill inte att hennes böcker skall slut.

 7. Tag och läs!
  Leif Gustavsson, 5 mars 2018

  Väldigt ovanlig deckare med en personskildring och miljöbeskrivning av sällsamt slag - detaljerad och inkännande utan att bli tröttande. Huvudpersonen kommissarie Gamache saknar absolut motsvarighet i svenska deckare. Bokens persongalleri från byn Three Pines återkommer i författarinnans övriga

  öcker, vilket nästan gör människorna till ens familjemedlemmar.
  Tempot i boken kan ibland bli lite långsamt kanske delvis beroende på en lite invecklad intrig. Louis Pennys böcker är dock definitivt beroendeframkallande. Tag och läs!

 8. Riktigt mysig
  läst mycket, 28 maj 2017

  Jag gillade verkligen den här boken. En lugn,absolut inte hårdkokt deckare med ett fint språk. Mysig läsning och man inte ska snabbläsa utan våga vara kvar i texten.

 9. Sämsta deckaren
  Barbro Andersson, 22 april 2017

  Helt obegripligt att den fått pris och att den ska vara "en av de 100 bästa deckarna genom tiderna" enligt Lotta Olsson på DN. Absolut en av de sämsta jag läst.

 10. Annorlunda miljö men bristande form
  Niels Jamber (Danderyd), 8 september 2016

  Åldrad konstnärinna blir dödad av pilbåge i skogen utanför ett stillsamt kanadensiskt landsortssamhälle. Nyckelhändelse är den målning som skall ställas ut, den enda hon någonsin låtit ställa ut, en naivistisk målning framställande en marknadsdag i byn.
  Berättelsen nystas långsamt upp via de intrikata relationerna mellan byns invånare, ledda av polisen Gamache, en artig kultiverad polis a' la Poirot.
  Jo, det är lite annorlunda och ovanligt stillsamt, det som drar ner är det ib... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Louise Penny