En Svart Flickas Handbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-04-09
Förlag
Type & Tell
Illustratör/Fotograf
Filip Ristic
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
250 g
ISBN
9789176835982
En Svart Flickas Handbok (häftad)

En Svart Flickas Handbok

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-04-09
150
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En Svart Flickas Handbok består av författarens egna erfarenheter, minnen och råd. Det första kapitlet följs utav ett stort garnnystan av antologier från mer än trettio svarta flickor & kvinnor samt en ledande stjärna på en blå himmel, Liban Abdule.

Tillsammans pekar de svarta flickor i rätt riktning igenom ett fält av blågula landminor i Sverige. Detta genom att stärka självbilden hos den målgrupp som länge saknat sann representation.

Likt hur författarens moder delade upp hennes afro som barn och kammade igenom det, gör Jobe detsamma för svarta läsare som vill få sitt hår flätat. Boken innehåller både texter som får hårbottnen att ömma och de texter som läker de blåmärken samhället påstått att svarta barn och inte minst svarta kvinnor är immuna emot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En Svart Flickas Handbok
 2. +
 3. Konsten att vara kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran (pocket).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En Svart Flickas Handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Naima, 14 september 2020

  Skulle kunna läsa ut 'En svart flickas handbok' på en dag, för den är sååå bra på så många olika sätt.

  Trots det så tog det mig en månad att läsa ut den; för att jag behövde ta pauser, då jag som en svart kvinna kunde relatera till stora delar. Läsa, andas, låta det sjunka in, bearbeta en del för att sedan upprepa proceduren. För det är okej att ta saker i sin takt.

  En svart flickas handbok berör, alltför ofta pratas det om en röd tråd i texten, men älskar hur jag fann den... Läs hela recensionen

 2. Litterly every black girls handbook <3
  Mentor Liiyah , 14 september 2020

  I could not stop reading it, such a in depth handbook of black women. The amount of times i felt 'woooow i wasn't the only one who felt like that' was incredible. The stories were so relatable i did not feel alone, i felt like we all go through similar pathways but have handled life differently. Honestly enjoyed every bit of the book. Uniting black women's experiences and showing us them from different perspectives.

 3. Årets viktigaste bok
  Jenny Karlsson, 10 september 2020

  Jag bad biblioteket köpa in den, läste den och blev helt omtumlad. Nu ska jag köpa två exemplar. Ett att behålla själv och ett att ge bort. Hoppas på många fler böcker av Mariama.

 4. Guld och mycket mer
  Therese K, 9 september 2020

  Boken har givit mig så många insikter, den har bekräftat mig.
  Första dagarna tog jag med mig den överallt, skyddade den som en nyköpt Iphone, köpte tillslut två stycket en som jag kunde kladda i och en som finns uppe på bokhyllan som ett mästerverk att skåda!!
  Stort TACK Mariama <3 <3

 5. WOW WOW WOW!
  ., 1 juli 2020

  Det här är ett mästerverk! Tredje boken redan? Mariama Jobe imponerar alltid. Som ung svart kvinna, så önskar jag att jag kunde växa upp med "En svart flickas handbok". Det här är en viktig bok som alltid kommer vara aktuell.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mariama Jobe