Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning (häftad) Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
190 x 127 x 18 mm
Vikt
234 g
SAB
Lz Alvén, Terese,Vlaaf
ISBN
9789176970010
Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning (häftad)

Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-01-21
119 189 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"När jag väl slutade sparka på mig själv, insåg jag att jag måste vara min egen bästa vän. Efter det gick allting bättre."

Terese Alvén visar att det går att bli fri från ätstörningar och ger här råd, tillförsikt och inspiration till alla som kämpar med att ta sig ur ett jobbigt förhållande till mat, träning och vikt. Förutom att få hjälp i kniviga situationer i livet som kan vara tuffa för någon som lever med en ätstörning får vi ta del av Tereses personliga upplevelser samt träffa andra som varit där - långt ner i matmissbruket.

Läsaren får bland annat möta författaren, skådespelaren och föreläsaren Niclas Christoffer och elitsimmaren Emma Igelström. Niclas tog sig upp ur bulimin och Emma ur ätstörningen, alkoholismen och självmordsförsöket. Hur de bar sig åt skildras genom gripande intervjuer som kan hjälpa andra.

Boken ger hopp till alla med en ätstörning, men den är också jätteviktig för anhöriga, tränare, gympersonal, lärare, skolsköterskor och andra som träffar unga människor. Boken fokuserar på det friska med konkreta tips och övningar för att må som allra bäst.

Terese förra bok Viktig skildrade hennes resa från allvarligt matmissbruk till träningsförebild. Denna fristående uppföljare handlar om möten med riktiga människor bakom statistiken 100 000 svenskar med ätstörning. Terese Alvén är ett välkänt namn inom kost och träning. Hennes populära träningsblogg sparkibaken.se har tusentals följare varje vecka.

"Otroligt bra för folk med ätstörningar och de som vill förebygga så de aldrig blir ätstörda." Elaine Eksvärd om Viktig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning
 2. +
 3. Viktig : från matmissbrukare till träningsförebild

De som köpt den här boken har ofta också köpt Viktig : från matmissbrukare till träningsförebild av Terese Alvén (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sämsta boken jag läst
  Wilma Nordlund, 23 september 2017

  Författaren är totalt oförstående om att många f.d ätstörda kan bli triggade av sådana kopiösa mängder snack om träning; hur mycket man kan träna och på vilket sätt. Nästan alla intervjuer är om elitidrottare, på ett eller annat sätt. Handlar till viss del om hur folk svält sig, vilket är precis lika triggande. Hade varit bra ifall man snarare behandlade temat HUR folk blivit friska, och hur man ska tänka kring sin kropp för att fortsätta vara frisk. Annars kan man inte döpa en bok till "Att ... Läs hela recensionen

 2. Inte lämplig för ätstörda
  Sur, 8 september 2017

  Boken är extremt triggande för ätstörda. Tycker inte alls det låter som att den här människan mår bra efter sin ätstörning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Terese Alvén

 • Träna tillsammans med familjen

  Terese Alvén

  Träna tillsammans med familjen uppmuntrar till rörelseglädje för både barn och vuxna, med fokus på gemenskap och hälsa. För barn handlar denna bok inte främst om att träna. Det handlar om glädjefylld, aktiv lek. Har barnen fastnat framför datorn, ...

 • Viktig : från matmissbrukare till träningsförebild

  Terese Alvén

  Terese Alvén inspirerar varje vecka tusentals tjejer till ett hälsosamt liv genom sin populära träningsblogg "Spark i baken". Men det har inte alltid varit så. Terese har haft en allvarlig ätstörning som var nära att kosta henne livet. I...