Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
190 x 127 x 18 mm
Vikt
234 g
SAB
Lz Alvén, Terese,Vlaaf
ISBN
9789176970010
Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning (häftad)

Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-01-21
181
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"När jag väl slutade sparka på mig själv, insåg jag att jag måste vara min egen bästa vän. Efter det gick allting bättre."

Terese Alvén visar att det går att bli fri från ätstörningar och ger här råd, tillförsikt och inspiration till alla som kämpar med att ta sig ur ett jobbigt förhållande till mat, träning och vikt. Förutom att få hjälp i kniviga situationer i livet som kan vara tuffa för någon som lever med en ätstörning får vi ta del av Tereses personliga upplevelser samt träffa andra som varit där - långt ner i matmissbruket.

I boken ger Terese sina funderingar kring olika begrepp i livet som att vara frisk, att hitta balans, tycka om sig själv, tappa kontrollen och mat- och kroppsfixering. Här finns frågor att ställa sig själv för att lättare nå målet att må bra. Författaren ger också sin syn på träning, dieter och skönhetsideal. Ett stort avsnitt ägnas åt sociala medier och deras påverkan både på den som är sjuk och på omgivningen. 

Att våga bli gravid och förälder samtidigt som du har eller har haft en ätstörning ger ofta ångestfyllda tankar. Terese och flera av de intervjuade personerna ger verkliga exempel från mödra- och barnavårdsbesök, men diskuterar också omgivningens reaktioner

Den allmänna bilden kring ätstörningar är att det bara är kvinnor som drabbas. Den bilden vill Terese förändra. I boken får läsaren möta bland annat författaren, skådespelaren och föreläsaren Niclas Christoffer som redan som liten fick ett onaturligt förhållande till mat vilket sedan utvecklade sig till bulimi. Idag är han frisk och fri.

Läsaren får också träffa elitsimmaren Emma Igelström - fem VM-medaljer och sjutton EM-medaljer i bagaget - som berättar om hur prestationskraven gjorde henne till matmissbrukare, alkoholist och självmordsbenägen. En gripande levnadshistoria om att vara på toppen och sakta men säkert hamna i det värsta mörkret för att sedan ta sig upp och hitta balansen. 

Boken är inte bara viktig för alla med en ätstörning - den är jätteviktig för anhöriga, tränare, gympersonal, lärare, skolsköterskor och andra som träffar unga människor i sitt yrke. Fokus läggs på det friska med konkreta tips och övningar för att må som allra bäst. 

I Terese Alvéns förra bok Viktig fick vi följa henne på en biografisk resa från allvarligt matmissbruk till träningsförebild. Denna fristående uppföljare handlar om möten med riktiga människor bakom statistiken 100 000 svenskar med ätstörning. Terese Alvén är ett välkänt namn inom kost och träning. Hennes populära träningsblogg Spark i baken har tusentals följare varje vecka. 

Om författaren:

Terese Alvén skriver hälsobloggen Sparkibaken.se, är utbildad personlig tränare och kostrådgivare, frilansar som skribent samt har arbetat med att inspirera människor till ett hälsosamt liv utan pekpinnar eller måsten i över femton års tid. Terese är författare till böckerna Träna tillsammans med familjen, Träna tillsammans med Tia och Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild, en fristående föregångare till Jätteviktig. Terese har varit nominerad till Årets förebild inom träning samt tagit emot pris som Årets hälsoinspiratör. Terese har själv varit sjuk i en ätstörning och brinner idag för att inspirera andra att det går att bli frisk, bland annat genom sina böcker, föreläsningar, sin blogg och som volontär i Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning
 2. +
 3. Viktig : från matmissbrukare till träningsförebild

De som köpt den här boken har ofta också köpt Viktig : från matmissbrukare till träningsförebild av Terese Alvén (cd-bok).

Köp båda 2 för 424

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sämsta boken jag läst
  Wilma Nordlund, 23 september 2017

  Författaren är totalt oförstående om att många f.d ätstörda kan bli triggade av sådana kopiösa mängder snack om träning; hur mycket man kan träna och på vilket sätt. Nästan alla intervjuer är om elitidrottare, på ett eller annat sätt. Handlar till viss del om hur folk svält sig, vilket är precis lika triggande. Hade varit bra ifall man snarare behandlade temat HUR folk blivit friska, och hur man ska tänka kring sin kropp för att fortsätta vara frisk. Annars kan man inte döpa en bok till "Att ... Läs hela recensionen

 2. Inte lämplig för ätstörda
  Sur, 8 september 2017

  Boken är extremt triggande för ätstörda. Tycker inte alls det låter som att den här människan mår bra efter sin ätstörning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Terese Alvén

Bloggat om Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning