Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 7)
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2017-11-22
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
A Trick of the Light
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789177017745

En ljusets lek

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-22
198
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | Västerviks-Tidningen

»Det var länge sedan jag läste en så här bra deckare.« | Anna-Karin Ferm, Go' kväll

»Hjärtan brister«, hade Lillian Dyson omsorgsfullt strukit under i sin bok. »Det finns inga kärleksfulla relationer längre.«
Men nu är Lillian själv död, hittad bland löjtnantshjärtan och liljor i Clara Morrows trädgård i Three Pines, mitt i festligheterna kring Claras soloutställning i Montreal.
Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québec-polisen, kallas till byn, där han möts av den samlade konstvärlden - en värld full av nyanser, av ljus och skugga, en värld där ingenting är vad det först ser ut att vara. Inte ens när fakta börjar komma i dagen är Gamache helt säker på om det är sanningen - eller bara en ljusets lek.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker. Hennes deckarserie med kriminalinspektör Armand Gamach - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad) och Anthony-priset två gånger. En ljusets lek finns bland annat med på Marilyn Stasios Notable Crime Books of the Year i New York Times Book Review och på The Globe & Mails lista över årets bästa kriminalromaner.

»Pennys deckare är i en klass för sig.« Betyg 5 av 5 | Snowglitter

»För alla som saknar Agatha Christie och kanske vill ha något ännu bättre.« | Jenny Rydqvist, Sydsvenskan

»När Louise Penny är som bäst är hon svidande vackert existentiell.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En ljusets lek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lysande deckarförfattare
  Maria Jansson, 16 februari 2018

  Louise Penny är en av de bästa moderna deckarförfattarna och det här är en av hennes bästa, där hon ger sig in i konstnärsvärlden på riktigt. Dessutom känner man så för hennes sympatiska kommissarier och vad som händer i deras liv.

 2. En ny favorit
  Masen, 15 februari 2018

  Det är underbart att upptäcka en ny favoritförfattare jag var tvungen att köpa hela serien av hennes böcker sedan har jag sträckläst dem med stor behållning.
  Nu bara väntar jag på en fortsättning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Louise Penny