Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2020-01-27
Upplaga
11
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Overklighetskänslor : Om depersonalisationssyndrom
Dimensioner
6 x 220 x 140 mm
Vikt
255 g
SAB
Vla
ISBN
9789177410102
Overklighetskänslor : om depersonalisationssyndrom (häftad)

Overklighetskänslor : om depersonalisationssyndrom

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-01-27
344
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Overklighetskänslor är den första boken på svenska om depersonalisationssyndrom (DDD). Ledande forskare i USA och Storbritannien anser att syndromet är en av den moderna tidens mest förbisedda diagnoser.

"Det känns som om det är en hinna mellan mig och världen."

"Det känns som om jag befinner mig inuti en bubbla."

"Jag känner mig som en främling inför mig själv."

De här citaten är exempel på upplevelser av depersonalisation. Upplevelser som alla säkert har varit med om vid enstaka tillfällen, men där det för några inte går över utan blir till ett varaktigt tillstånd.

Patienter beskriver att de möts av oförståelse när de berättar om sina symtom, och det dröjer lång tid innan de får rätt diagnos.

Kunskap om syndromet har efterfrågats av både professionen - för att kunna ställa rätt diagnos och ge adekvat behandling - och av personer som själva lider av syndromet. Det är avgörande att inte få fel behandling eftersom det kan förvärra patientens upplevelser.

Boken bygger på en första svensk studie där man kartlagt förekomsten av DDD, kompletterat med ett antal djupintervjuer; levande och personliga symtombeskrivningar förmedlar ett viktigt inifrånperspektiv och visar samtidigt på hur olika symtombild och förlopp kan te sig.

Boken vänder sig till alla som vill ha mer kunskap om diagnosen: psykologer, psykiatrer, psykoterapeuter och övriga inom hälso- och sjukvården som kommer i kontakt med dessa patienter, och personer som känner igen sig i symtomen och deras anhöriga.

Författare är Anna Strid med förord av German Berrios, professor i psykiatri vid Cambridge University.

Anna Strid är född 1975 och uppvuxen i Kalmar. Hon är legitimerad psykolog och är idag verksam inom primärvården. Anna har även erfarenhet av utredningar och behandlingar inom barn- och ungdomspsykiatrin. Hennes examensarbete tillsammans med kollega handlade om depersonalisationssyndrom och rönte uppmärksamhet när den blev tillgänglig på internet. Hon blir fortlöpande kontaktad av personer som känner igen sig i arbetets beskrivning av DDD. Anna Strid har tidigare varit verksam som konstnär och är utbildad i fri konst vid Kungliga Konsthögskolan. Hon är sedan flera år bosatt i Tomelilla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Overklighetskänslor : om depersonalisationssyndrom
 2. +
 3. Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar ... av Lindsay C Gibson (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Overklighetskänslor : om depersonalisationssyndrom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  Lydia, 2 februari 2021

  Äntligen en bok som tar upp en mycket tabu och förbisedd diagnos som många lider utav. Synd bara att den är rätt dyr för att vara 127 sidor lång. Jag hoppas Sveriges psykiatri kan använda denna bok för att hjälpa fler.

 2. En viktig bok
  ÅM, 30 september 2020

  Detta är en otroligt viktig bok. Det behövs spridas kunskap i detta ämne. Det är viktigt att alla som arbetar i psykiatri/ öppenvården får kunskaper , för som det är nu är den nästan obefintlig. För den som har overklighetskänslor och för anhöriga är detta en fantastisk källa till kunskap och förståelse.
  Tack för denna viktiga bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Strid