Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2017-03-06
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Personlighetssyndrom : Kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling
Medarbetare
Rydén, Göran (förf.)
Dimensioner
243 x 165 x 14 mm
Vikt
564 g
SAB
Vl
ISBN
9789177410140
Personlighetssyndrom : kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling (häftad)

Personlighetssyndrom : kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling

Häftad,  Svenska, 2017-03-06
431
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Personer med personlighetssyndrom hör till de mest sårbara inom psykiatrin. De uppvisar mellanmänskliga problem liksom lidande och svårigheter att klara vardagens utmaningar. De blir ofta en utmaning för vården, eftersom deras interaktion med omgivningen många gånger är problematisk och konfliktfylld.

Det finns ett stort behov av kunskap om personlighetssyndrom och ett av huvudsyftena med de nu presenterade riktlinjerna är att beskriva vad som kännetecknar personlighetssyndromen. Genom att tidigt kunna identifiera dem och det lidande de förorsakar kan realistiska behandlingsmål formuleras, vilket minskar risken för att patienten hamnar i ofruktsamma behandlingskontakter. Riktlinjerna har en stark klinisk förankring med fokus på tillämpbarhet i det dagliga arbetet med patienter och deras närstående och ger handfast vägledning i omhändertagande och behandling.

Dessa kliniska riktlinjer för utredning och behandling av personlighetssyndrom är en uppdatering och omarbetning av de riktlinjer som publicerades 2006.

Boken Personlighetssyndrom är i första hand skriven för alla som företräder den psykiatriska vården, men är även användbar för företrädare från andra specialiteter och för professioner utanför vården. Studenter och personer under fortbildning har utbyte av att läsa boken.

Svenska Psykiatriska Föreningen har sedan 1996 utformat kliniska riktlinjer för en rad psykiatriska områden. Personlighetssyndrom - kliniska riktlinjer för utredning och behandling är den sjuttonde skriften i serien Svensk Psykiatri.

Om författarna
Lisa Ekselius, professor och överläkare, Institutionen för neurovetenskap, Uppsala universitet, VO psykiatri, Akademiska sjukhuset, Uppsala (ordförande).

Jörgen Herlofson, specialistläkare och leg. psykoterapeut, Empatica AB, Stockholm.

Tom Palmstierna, docent och överläkare, Rättspsykiatriska öppenvården, Beroendecentrum Stockholm samt professor det Medisinske Fakultet, Norges Teknisk Naturvitenskaplige Universitet (NTNU), Trondheim, Norge.

Kent-Inge Perseius, docent och specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård, Röda Korsets Högskola, Stockholm.

Mia Ramklint, docent och överläkare, Institutionen för neurovetenskap, Uppsala universitet, VO psykiatri, Akademiska sjukhuset, Uppsala.

Göran Rydén, verksamhetschef, överläkare och leg. psykoterapeut, Norra Stockholms psykiatri, Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personlighetssyndrom : kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling
  2. +
  3. Åter till kontrollerat drickande : en handbok för kliniker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åter till kontrollerat drickande : en handbok f... av Anders Hammarberg, Sara Wallhed Finn (häftad).

Köp båda 2 för 812 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna