Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-03-23
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Medfödda alkoholskador hos barn : om FAS och FASD
SAB
Vlna
ISBN
9789177412199
Medfödda alkoholskador hos barn : om FAS och FASD (häftad)

Medfödda alkoholskador hos barn : om FAS och FASD

Häftad Svenska, 2021-03-23
362
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
En gravid kvinna som dricker alkohol utsätter inte nödvändigtvis sig själv för någon risk, men det innebär alltid en hög risk för fostret. Den här boken handlar om de medfödda alkoholskador barn kan drabbas av, både fysiska avvikelser och kognitiva och beteendemässiga svårigheter.

Medfödda alkoholskador hos barn tar avstamp i diagnosen fetalt alkoholsyndrom (FAS) och paraplybegreppet fetala alkoholspektrumstörningar (FASD). Under senare år har forskning visat att skadeverkningarna efter alkoholexponering i fosterlivet är vanligare än man tidigare förstått och att många har mycket liten kunskap om området.

I boken beskrivs hur skadorna och svårigheterna kan yttra sig. De sträcker sig över ett brett område från inlärningsförmåga och minne till motorik och social kompetens och kan påverka stora delar av det vardagliga livet. Läsaren får även inblick i diagnostiseringsprocessen, i aktuell forskning som bedrivs på området och i hur alkoholen kan störa fosterutvecklingen. Genom ökad kunskap, förståelse och acceptans kan adekvat rehabilitering och rätt stöd ges och preventiva insatser sättas in.

Boken vänder sig både till yrkesverksamma inom vård, pedagogisk verksamhet eller socialtjänst och till studerande inom dessa utbildningar.

Författarna Jenny Rangmar, fil.dr i psykologi och forskare, och Ihsan Sarman, med.dr och pensionerad barnläkare, har i flera år bedrivit forskningsarbete på området alkohol och graviditet och arbetar nationellt och internationellt för att öka kunskapen och förståelsen för personer med alkoholrelaterade fosterskador.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medfödda alkoholskador hos barn : om FAS och FASD
  2. +
  3. Beroende och droger : förekomst, effekter, förändringsmöjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beroende och droger : förekomst, effekter, förä... av Bengt Wramner, Kristina Pellmer, Charlotta Hellström (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »