Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2023-06-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Polyvagalteori i psykoterapi
Dimensioner
17 x 180 x 143 mm
Vikt
195 g
SAB
Vlbd,Vef
ISBN
9789177413721

Polyvagalteori i psykoterapi

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-06-19
394
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Lina Skantze levandegör teorin med vardagliga exempel som visar hur terapeutens varsamma närvaro underlättar i den integrativa processen. Den här boken kan läsas med stor behållning av psykoterapeuter men också av människor som behöver förståelsen och övningarna för egen del.”

Ur förordet av Mia Östlin, leg. Psykoterapeut

Polyvagalteorin beskriver hur människors sociala samspel och respons på stress styrs av det autonoma nervsystemet och visar på sambandet mellan kroppsliga reaktioner, tankar och känslor. Den amerikanska forskaren och psykologen Stephen Porges som utvecklat teorin beskriver den som en manual för mänskligheten.

Boken bjuder in dig som läsare att lära känna det autonoma nervsystemet och dess roll i vår mentala och fysiska hälsa. Med konkreta exempel, praktiska övningar, klientvinjetter och tankeexperiment blir boken ett stöd som hjälper dig att förstå och bearbeta trauman, öka resiliens och främja långsiktigt läkande, balans och välbefinnande.

Förståelsen för våra fysiologiska reaktioner utifrån ett överlevnadsperspektiv är hjälpsam i alla former av terapeutisk behandling – det som försiggår i kroppen blir inte bara begripligt och rimligt utan också möjligt att påverka. Oavsett om du är etablerad terapeut eller ny inom området kan bokens innehåll bidra till att skapa positiv förändring och en trygg och säker terapeutisk miljö.

Lina Skantze är leg. psykoterapeut med grundutbildning i KBT, bas i anknytningsteori och vidareutbildning inom schematerapi, behandling av komplext trauma, klinisk hypnos och EMDR. Hon är verksam vid sin mottagning i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polyvagalteori i psykoterapi
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Polyvagalteori i psykoterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Polyvagal
    Danne, 19 juli 2023

    Om du arbetar som terapeut är denna bok en fantastisk tillgång. Författarinnan förklarar på ett enkelt sätt hur det komplexa nervsystemet påverkar våra klienter men även oss som behandlare i terapirummet. Att förstå den polyvagala teorin hjälper mig som psykoterapeut att förklara olika symtom som kan verka diffusa och oförklarliga för mina klienter på ett enkelt sätt. Det beskrivs även hur ADHD, PTSD och andra diagnoser kan tolkas från ett polyvagalt perspektiv. Boken är lättläst och har fina... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner